Програма на Career Show 2022

20 септември – Sofia Event Center

🗓️
|🕑  
|
Български език
Brain food: Как чрез физическа активност на работното място да бъдем по ефективни и фокусирани

Как да увеличим енергията си без кофеин, да останем фокусирани и ефективни и в натоварени дни? Енергизиращи техники, трикове за мозъчна стимулация и концентрация чрез движения на тялото, с които да постигнем по-добри резултати по време на работа. Упражнения, които активират веществата в мозъка, наречени „фактори на растежа“ и така ни помагат за създаването на нови мозъчни клетки и установяване на нови връзки между невроните, за да учим и запаметяваме по-ефективно.

WORKPLACE WELLNESS

Александър Йорданов

Александър Йорданов

General Manager
Glovo Bulgaria
🗓️
|🕑  
|
Български език
Моите съвети за успех на интервю (след като интервюирах 500+ топ кандидати)

Александър Йорданов ще ни разкаже какво всъщност търсят работодателите и как се опитват да го намерят (различните видове и кръгове на интервюта), как да се подготвите за различните кръгове от процесанпо подбор и кои са Do’s & Don'ts по време на интервю за работа.

Career development
job interviews

Анна Цолова

Анна Цолова

Експерт по публично говорене
🗓️
|🕑  
|
Български език
Силата на историята - в общуването и в публичното говорене.

Техники за разказване на истории. Защо историята е аргумент за вашето послание? Как с разказването на истории и даването на примери може да направите публичната си изява въздействаща?

storytelling
Public Speaking

Катерина Ушева

Катерина Ушева

Маркетинг директор
KAUFLAND България
🗓️
|🕑  
|
Български език
Да излезеш от зоната на комфорт?

Толкова ли е важно наистина да излизаш от зоната си на комфорт? Дали „излизането“ трябва да е основополагащ за кариерното развитие завой или „излизането“ може да бъде открито и в ежедневните промени и предизвикателства. С Катерина ще говорим за нещата, които ежедневно „се объркват“ и ще обсъждаме дали те са двигателят на „излизането от зоната на комфорт“.

Career development
career challenges

Тиа Станкова

Тиа Станкова

Моден дизайнер и международен стайлинг консултант
🗓️
|🕑  
|
Български език
Облеклото при интервю за работа - новите правила

В тази сесия с Тиа ще поговорите за това различни ли са постковид правилата в облеклото при интервю за работа; какви са сходствата и различията п ри среща на живо или онлайн - какви цветове, десени, модели дрехи и аксесоари да изберем? Ще научите какво да избягвате на всяка цена, когато държите да се представите добре. Тиа ще ви представи и примерни визии според нивото на позицията.

dress to impress

🗓️
|🕑  
|
Български език
Спортът и кариерата - какво е общото между тях?

За да постигнеш успехи в спорта или да спечелиш в състезание, ти трябват комбинация от умствена нагласа и развитие на определени качества и умения. Разбира се, и малко късмет винаги помага. През призмата на личния си успешен опит в професията и в любителския и професионалия спорт, Иван и Корнелия ще разкажат как подготовката за едно състезание е сходна с изгражданаето на впечатляваща кариера и кои са нещата, които ще ви направят успешни и в двете.

Goal setting
Determination
Success

🗓️
|🕑  
|
Български език
Как да успеем като карък?

В природата еволюира най-адаптивният индивид. Онзи, на когото нещата не му вървят, но с целеустременост кара вселената да се огъне. Макс ще ви разкаже как благодарение на всички несгоди и целия си карък е тук - днес. Разбира се и много труд и любов към това, което прави и с когото го прави. Кои са важните избори в живота му и как учителят сам се появява, когато ученикът е готов!

Goal setting
Career development
Determination

Стефан Спасов

Стефан Спасов

Country manager
SPARK
🗓️
|🕑  
|
Български език
Технологиите в споделената икономика

Стефан Спасов ще разкаже в своята сесия за трансформацията на модела на собственост към модела на споделената икономика и мобилността като услуга.

Tech communities

Ивайло Калфин

Ивайло Калфин

Изпълнителен директор
Еврофонд
🗓️
|🕑  
|
Български език
Бъдещето на труда започна вчера. Готови ли сме за него?

Пандемията от КОВИД-19 ускори значително процеси в областта на труда, които бяха вече започнали. Работата от разстояние, платформената икономика, нетрадиционните форми на труд промениха значително пейзажа на трудовата дейност в целия Европейски съюз. Не толкова характера, колкото скоростта на промените представляват значително предизвикателство както пред обществата, така и пред участниците на пазара на труда. Умението за бърза адаптация ще създаде много нови възможности и обратното - липсата на такава ще предизвика нови дълбоки обществени разделения и проблеми. В своята сесия Ивайло Калфин ще представи някои резултати и изводи от изследванията на Еврофонд от последната година в тази област.

new reality
Future of work

Ралица Станоева

Ралица Станоева

Старши фасилитатор
The business institute
🗓️
|🕑  
|
Български език
Аз + Работа = Синхрон

С помощта на креативната методология LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP), ще търсим заедно с участниците какво стои зад сборът Аз + Работа = Синхрон. От една страна "Аз" перспективата в отговор на въпросите: какво обичам да правя и в какво съм добър, от друга, перспективата на професионалния ни живот: какво търси пазарът и за какво е готов да ни плаща. Често чуваме, че съвместимостта на двете гледни точки е въпрос на (крехък) баланс. В тази мини LSP работилница ще ви провокираме положително със смяна на парадигмата - от "баланс между работа и личен живот" към "синхрон между работата и мен", така важна в динамичното ни настояще.

Balance
Serious Play

Камелия Мончева

Камелия Мончева

Delivery readiness manager (ЕМЕА)
Hewlett Packard Enterprise
🗓️
|🕑  
|
Български език
Дестинация: Успех

Живеем в постоянно и бързопроменящ се свят, който налага бизнеса и компаниите, от които сме част, да направят своя избор - адаптация към иновациите или бърз край. Промяната тръгва от нас, служителите. Ние непрестанно се усъвършенстваме, учим се от грешките си и надргаждаме постигнатото с все по-бързи и все по-уверени темпове. Камелия ще ви докаже, че да вървим напред и нагоре в глобална компания, имайки комфорта да живеем в собствената си страна, близо до семейство и приятели, е уникална възможност, каквато има и в България.

Success
Career development

Иван Александров

Иван Александров

Основател и изпълнителен директор
EBAG
🗓️
|🕑  
|
Български език
Какви умения са нужни, за да бъдеш успешен в бързо растяща кампания?

Иван Александров ще разкаже от личен опит какви умения притежава успешния човек и какво е нужно, за да можем да се развиваме в една бързо растяща компания. Ще сподели за неговия път и кои са качествата, които са му помогнали по време на неговото кариерно развитие.

Career development

Богдана Дивитакова

Богдана Дивитакова

Strategic finance director
YETTEL
🗓️
|🕑  
|
Български език
А сега накъде? Интересна, забавна и отплащаща се кариера – мисията възможна.

Богдана Дивитакова ще разкаже за възможностите за кариерно развитие, които предлага телеком сектора. Ще даде съвети как да избираме компаниите, екипите и работата си, как да се развиваме и забавляваме, докато работим.

Career development

🗓️
|🕑  
|
Български език
Може ли човек да общува без думи?

В своята сесия Алекс и Борис ще ви представят азбуката на жестов език. Чрез интерактивна демонстрация ще ви покажат може ли човек да общува без звук. А може ли без звук и зрение? Включете се в сесията на Алекс и Борис, за да научите повече за значението на невербалната комуникация и как да кажем повече с по-малко.

Sign language

Вероника Денева

Вероника Денева

HR Мениджър
Flatexdegiro
🗓️
|🕑  
|
Български език
Задължителните социални придобивки, за които да попиташ при следващото си интервю

Заедно със заплащането, социалните придобивки са сред водещите фактори, когато избираме нов работодател. Знаете ли как и кога да попитате за заплатата и социалните придобивки? Вероника ще разкаже кои са придобивките, които най-добрите компании предлагат и какво можете да очаквате, стартирайки своята нова кариера.

job interviews
Career start

Ясен Янков

Ясен Янков

VP of Product Development
Nexo
🗓️
|🕑  
|
Български език
Как разрастваш екипа си в турбулентни времена?

Във времена, когато технологичните гиганти в цял свят освобождават част от екипите си, Ясен Янков, VP of Product Development в Nexo ще ни разкаже какви са златните правила на устойчивото развитие на един екип и как да се предпазим от свръхрастежа в организацията. В сесията му ще научите какви са предпоставките и как да планираме; кои са златните правила на усточивия растеж; как намираме, задържаме и развиваме талнати?

Tech communities
crypto
management

Мария Семова

Мария Семова

Мениджър „Снабдяване и Плащания“
Coca-Cola HBC
🗓️
|🕑  
|
Български език
Свят на възможности

Мария вярва, че всеки има отговорността да избере своята посока, ниво на ангажираност и какво може да промени в себе си, около себе си и възприятието си за околната среда, за да достигне желаната цел. В своята сесия тя ще представи кариерна пътека, презентирана чрез личен пример, и послание за многото възможности и широко поле за изява.

Career development

21 септември – Online

🗓️
|🕑  
|
Български език
3-те урока на Левон Хампарцумян

В тази сесия Левон Хампарцумян ще ни разкаже за своя път във финансовия свят и какъв е неговият ключ към успеха. През какви препятствия е преминал и кои са 3-те най-ценни урока, които е научил – всичко това и още ценни съвети за света на бизнеса, ще научим по време на лекцията на успелия банкер.

Finance
Banking

Ваня Митева

Ваня Митева

Президент
Австралийската Emdr Асоциация
🗓️
|🕑  
|
Български език
Травми на работно място

Ваня ще разкаже какво означава термина „Травма на работно място“ и ще даде примери за различни видове травми на работното място. Тя ще даде полезни съвети как да се подходи в такива ситуации и ще коментира върху избора на кариера и мотивите за смяна.

WORKPLACE WELLNESS
work culture

Анета Рахилчукова

Анета Рахилчукова

Retention & Motivation Expert
Kaufland
🗓️
|🕑  
|
Български език
Брандът „АЗ“

Как да позиционираме себе си като личности и професионалисти. В сесията с Анета ще получите съвети за успешно изграждане и позициониране на своя личен бранд. Ще научите също защо и как инвестицията на време и усилия в този мощен инструмент може да се превърне в двигател на кариерното ви развитие.

Career development
Personal Branding
Growth

Petеr Ivanov

Petеr Ivanov

Manager
Entrepreneur And Virtual Teams Expert
🗓️
|🕑  
|
Английски език
How to motivate home office workers and build powerful virtual and hybrid teams!

Join Peter in his session to find out how to achieve effective communication despite the geographical distance, how to motivate your team, when it's spread across multiple locations and establish a winning spirit, and how to align individual goals with the team's objectives in order to achieve fantastic business results

management
Hybrid work

Георги Арабаджиев

Георги Арабаджиев

Съосновател
Гига Аутомата
🗓️
|🕑  
|
Български език
Роботизация в индустрията: ще заменят ли роботите хората?

В обществото съществува схващане, че роботизацията в индустрията ще съкрати работните места. В своята сесия Георги Арабаджиев ще разкаже какво всъщност е необходимо, за да заместят роботите изцяло човешката дейност, има ли причина да се притесняваме и възможно ли е роботите да заменят хората в обозримо бъдеще?

Tech
Robotics

Мадлен Алгафари

Мадлен Алгафари

Психотелесен Терапевт, Директор
Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия
🗓️
|🕑  
|
Български език
Емоционалната интелигентност

В своята сесия Мадлен ще разкаже какво е емоционална интелигентност и с какво тя се отличава от рационална и духовна. Ще разберете на какво се дължи ниската емоционална интелигентност и как ниската емоционална интелигентност ни разболява. Ще получите и полезни съвети как да повишите своята емоционална интелигентност и поведенческа гъвкавост в партньорските отношения - интимни или работни.

Emotional Intelligence

Ясен Янков

Ясен Янков

VP of product development
NEXO
🗓️
|🕑  
|
Български език
Crypto PROs: Екипите, които градят бъдещето на финансите

Големите технологични скокове и иновации се създават от хора и тяхната визия и споделена експертиза. Как развиваме екипите зад световни продукти, какви са важните уроци, които научихме по пътя от 0 до 650 и каква е визията занапред. Научете повече от Ясен Янков, VP of Product Development в Nexo.

Tech
crypto

Лили Георгиева

Лили Георгиева

Kонсултант по кариерна промяна и личен брандинг
🗓️
|🕑  
|
Български език
Защо не работя онова, което обичам?

Първосигнално отговорът е ясен: защото не мога да се изхранвам от това, което обичам. Но причините за това да оставаме на работа/позиция/професия, които усещаме, че не ни носят стойност и смисъл, са много по-дълбоки. И, дори и да знаем в каква посока искаме да поемем, има сериозни причини да не направим първата крачка. Лили Георгиева ще обобщи опита си в над 2500 часа консултиране по кариерни теми и ще ни сподели какви са причините да не предприемаме кариерна промяна, въпреки че е ясно, че й е време. И ще ни даде практически насоки какво да направим по въпроса, така че да направим първата крачка, устремено.

Career development
CAREER CHANGE

Борис Христов

Борис Христов

Основател
356LABS
🗓️
|🕑  
|
Български език
Спецификите на онлайн презентирането

Презентациите не са това, което бяха! Последните две години принудиха целия свят да комуникира онлайн, но този нов свят, за съжаление, идва с неговите специфики. Какви са те и какво всъщност е различното в подготовката и изнасянето на онлайн презентация в сравнение с такава, чиято аудитория е пред нас? В тази сесия ще дадем отговора на точно този въпрос.

presentation skills

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!