40+ интерактивни сесии за успешна кариера и щастлив живот

Вдъхновяващи и полезни лекции, дискусии и активности. Уникална програма през двата дни на събитието!

40+ интерактивни сесии за успешна кариера и щастлив живот

Вдъхновяващи и полезни лекции, дискусии и активности. Уникална програма през двата дни на събитието!

29 септември 2021 –  Sofia Event Center
30 септември 2021 –  Онлайн

29 септември 2021 –  Sofia Event Center
30 септември 2021 –  Онлайн

Кариерно изложение

  • Топ работодатели, предлагащи свободни позиции само за квалифицирани кадри
  • Разнообразни възможности за кариера в над 60 сектора
  • Уникални кариерни възможности, представени единствено на Career Show 2021

Програма 2021

29 септември – Sofia Event Center

Миролюба Бенатова

журналист

10:00 – 10:30

(Не)възможна кариера в България

Когато правят първи крачки в кариерния си път, хората с малък или без опит често се оказват изгубени в морето от обяви, изисквания, ресурси. Включете се в сесията на Миролюба, за да получите ценни насоки откъде да започнете, когато нямате опит, как да се заявите като млад професионалист и как да преодолеете страха си от отхвърляне и да покажете силните си страни.

Сцена: GROW

Милена Георгиева

Associate Professor in Molecular Biology, Science Communicator, TED speaker

10:00 – 10:30

Генетика, епигенетика и биомедицина – науки с поглед в бъдещето

Началото на това хилядолетие беше короновано от успешното приключване на един от най-значимите проекти в сферата на съвременната биологична наука – Проектът Човешки Геном. Познаването на нашата генетика е ключът към здравословно, пълноценно съществуване и остаряване. Включете се в сесията на Милена, за да разберете повече за генетичната и биомедицинска революция.

Сцена: EXPLORE

Левон Хампарцумян

Банкер

10:45 – 11:15

10-те урока на Левон Хампарцумян

В тази сесия Левон Хампарцумян ще ни разкаже за своя път във финансовия свят и какъв е неговият ключ към успеха. През какви препятствия е преминал и кои са 10-те най-ценни урока, които е научил – всичко това и още ценни съвети за света на бизнеса, ще научим по време на лекцията на успелия банкер.

Сцена: GROW

Геновева Христова

съсобственик и управляващ директор, Ligna Group и MISSIA23

10:45 – 11:15

Let’s create!

Въображението и креативността са ключове към развитие и устойчивост в сегашните несигурни времена. България вече доказа, че е пълна с динамични, умни и целеустремени хора, които имат уменията и хъса да превърнат всяка идея в реалност. Сега е времето да покажем, че тук можем и да раждаме идеите на бъдещето. Включете се в сесията на Геновева, за да създадете заедно съдържанието на новата „икономика на преживяванията“.

Сцена: TECH

Анна Грозданова

Организатор на FuckUp Nights Bulgaria и семинарите на Wim Hof в България

11:30 – 12:00

Ползите от метода на Вим Хоф за нашето ментално, емоционално и физическо здраве

Семинарите по метода на Вим Хоф са за всеки, който иска да се научи как чрез дихателни упражнения, използвайки умствената нагласа и излагането на студ можем да повишим енергия си, да балансираме имунната система, да намалим възпалителните процеси в тялото, алкализираме средата на организма. Включете се в сесията на Анна, за да разберете как чрез метода Вим Хоф да се научите да се справяте ефективно със стреса, да подобрите фокуса и концентрацията си, да подобрите качеството си на сън и още много.

Сцена: LIFE

Ясен Янков

VP of Product Development, Nexo

11:30 – 12:00

Крипто: Да скочиш на гребена на вълната

В сесията на Ясен ще научите как от зората на парите до днес парите са технология в една постоянна еволюция, в която блокчейн е последното стъпало нагоре. Ще разберете как тези големи идеи се зараждат и развиват именно тук – в България. Историята: От зората на парите до крипто вълната и технологичната еволюция: или как блокчейн трансформира една цяла индустрия големите идеи, родени в България.

Сцена: TECH

Йордан Дъбов

основател, Dabov Specialty Coffee

12:15 – 12:45

Качествата на успеха

Йордан Дъбов ще разкрие какви качества са необходими, за да постигнете успех в желаната от вас сфера. Той ще сподели своя опит и път на развитие в кафеения сектор през последните повече от 15 години. Като втората най-продавана стока в света, кафето само по себе си предоставя огромни възможности за развитие и като други сектори предлага длъжности от ниско до висококвалифицирани служители. Какво е необходимо за да извървим пътя от стартовите позиции, до тези, които изискват задълбочени познания и сериозна квалификация? Как да се отличим от всички останали конкуренти? Как да запазим предимството си пред останалите? Как да бъдем лидери на пазара, а не последователи? Йордан Дъбов знае отговорите.

Сцена: GROW

Крис Захариев

влогър, режисьор

12:15 – 12:45

За всеки проблем си има мост

Независимо дали като предприемачи, артисти, или просто хора – ние се сблъскваме ежедневно с проблеми от всякакво естество в нашата работа и живот. Крис обаче силно вярва, че за всеки проблем има креативно решение. Неговата работа като режисьор, digital storyteller, влогър и дизайнер много често се състои именно в това да намира решение на даден проблем и да построява мост до него. В своята сесия, Крис ще сподели своя личен опит за дигиталния storytelling, младежката аудитория и нестандартните решения.

Сцена: EXPLORE

Мария Цънцарова

журналист

13:00 – 13:30

Шансът на стажанта – пътят до мечтата

Пътят на Мария в журналистиката започва като стажант. За нея това вероятно е най-дългият, но най-смислен маршрут към професионалната реализация. Погледът назад във времето ѝ помага да види изводи как по-пълноценно всеки един би могъл да използва времето в стажантските програми, каква е ролята на ценностите и морала и в какви капани може да попадне всеки неопитен журналист. Очаква ви разказ за действителни лица и събития, в който Мария ще се постарае да даде отговор на въпросите, които ви вълнуват.

Сцена: GROW

Светлан Станоев и

Ралица Станоева

The Business Institute

13:00 – 14:00 

Аз и отношението ми към парите

Дали при планиране на личния бюджет, или в професионалното си ежедневие, всеки се сблъсква с предизвикателството за управление на пари. Различните хора имат различно отношение и естествена предиспозиция към финансите и тяхното управление. Включете се в тази мини работилница, където чрез интерактивна игра ще разгледате как въз основа на отношението към парите, различни профили хора управляват парите си и как можете да “хакнете” профила си за по-добро управление на финансите – както в личен, така и в професионален план.

Сцена: EXPLORE

Любомир Георгиев

директор, Софияплан | ръководител, Визия за София

13:45 – 14:15

Работа в публичния сектор… защо?!

Да работиш в публичния сектор – общинска или държавна институция – не е първото нещо в списъка на амбицирания млад човек. Всекидневно биваме заливани с примери за това как тези институции работят тромаво, как те са параван за източване на бюджетни средства, как в тях работят хора, които в частния сектор никой не би наел. За щастие, това не е пълната картинка. С Любомир ще си поговорите за добрите примери и защо най-добрият начин да промениш системата е да влезеш в нея.

Сцена: LIFE

Йонко Чуклев

заместник-председател на УС, PARA

14:15 – 14:45

Кариерните възможности в роботиката у нас

В своята сесия Йонко ще даде отговори и реални примери за това какви роботи се създават в България и какви са перспективите пред тях; какви професионалисти търсят компаниите в сферата на роботиката и автоматизацията у нас; кои са международните компании в сферата на роботиката, опериращи в България; кои са българските компании, които предлагат развитие в сферата на роботиката и автоматизацията. Ще получиите и ценни съвети за стартиране на собствен робо проект в България.

Сцена: TECH

Десислава Стоянова

журналист и телевизионен водещ

14:30 – 15:00

Най-важният ми коз

Едва ли ще се досетите кое е предимството, което Деси Стоянова определя по този начин, въпреки че отговорът се вижда от пръв поглед. Става дума за нещо, което всеки притежава, но далеч не всеки използва. Присъединете се към Деси, за да разберете кой е най-важният ѝ коз.

Сцена: GROW

Стефан Николов

Управляващ партньор, ITC Consult

15:00 – 15:30

Кариера в ИТ бранша без програмиране

Напоследък се забелязва засилено прориентиране на професионалисти с богат опит в различни сфери към ИТ сектора и по-точно – към програмирането. ИТ сектора обаче предоставя много по-широки възможности за успешна кариера. В сесията на Стефан ще разберете какви са възможностите за кариерно развитие в ИТ сектора, подходящи за хора с разнообразен профил, опит и умения.

Сцена: TECH

Мила Вълкова

Старши ръководител Подбор и работодателска марка, Kaufland

15:15 – 15:45

It’s a match! Културното кликване между кандидата и работодателя

В своята сесия Мила ще разгледа факторите за т.нар. „кликване“ между работодател и кандидат в различните етапи на процеса по подбор. Как се случва „химията“ и кои са факторите и предпоставките за взаимното спечелване? Мила ще обърне внимание на ролята на фирмената култура и ценности като ключови фактори за привличането и задържането на таланти.

Сцена: GROW

Марио Пешев

основател, DevriX

15:45 – 16:15

Intrapreneurship: Насърчаване на иновациите отвътре

Марио ще обясни значението на термина „Intrapreneurship“, а именно – вътрешно предприемачество в рамките на компанията. Включете се в сесията му, за да разберете по какъв начин всеки служител може да се превърне в предприемач и как успешно да насърчаваме и даваме иновативни идеи.

Сцена: EXPLORE

Иван Донев

моден дизайнер

16:00 – 16:30

Eдин млад и креативен човек в бърз свят на ненаситни консуматори

В сесията си Иван Донев ще разкаже за себе си и кое го отличава от останалите български дизайнери. Как един млад човек може да бъде бъде забелязан и оценен в толкова трудна сфера и каква е неговата формула на щастието и успеха.

Сцена: LIFE

Abhilash Mohamed Ali

Site Director, Алорика България

16:30 – 17:00 | English

Team Leaders are the pillars of any company

Every company needs to focus on strong leadership. Its always good to start very early and layer the leadership based on their skills. Very often, we overlook the foundations of any leader – it always starts with the first line manager in the company. While mid and upper management help drive strategy and overall performance, the very foundation is the operations. The team leaders are the pivotal roles where all the actual operations gets done. A strong team leader, who knows how to manage their team, deliver day-to-day operations, plan ahead on the staffing and deliverables, will always have great results. Put together many teams like this, and your business will run smoothly and profitably.

Сцена: TECH

30 септември – Онлайн

Чудомира Дернева и

Николай Иванов

Operations Manager Алорика България
Team Leader, Алорика България

09:00 – 09:30

История за спорта, успеха, неуспеха и едно ново кариерно начало в аутсорсинг индустрията от агент до Мениджър ключови клиенти

Николай Иванов ще започне лекцията с неговия опит като спортист-кололездач на професионално ниво, за усилието и цената на успеха, както и на неуспеха. Спортната дисциплина и постоянство са едни от качествата, които са необходими за ръководенето на екип в аутсорсинг индустрията по време на пандемия. Чудомира Дернева ще продължи лекцията като разкаже за собствения си опит, който е вече над 10 години в този сектор. Започва като агент и към момента е Мениджър ключови клиенти в един от най-глобалните проекти в Алорика. През годините на кариерно развитие ще разкаже за опита, който е придобила при работа с клиенти и различни компании, срещите с хора и развитието на професионално и личностно ниво.

Онлайн: GROW

Константин Джелепов

CEO, phyre

10:00 – 10:30

Корпорация или стартъп, какво да избера?

Кой е по-добрият избор – кариера в корпорация или стартъп? Това е въпрос, който може би вече си задавате. Ако не, все пак е добре да знаете какви са основните разлики в работната среда и процеси, възможностите за развитие и култура. С Константин ще поговорим за всичко това и как да прецените какво е подходящо точно за вас.

Онлайн: EXPLORE

д-р Кирил Калев

експерт по комуникации, медии и коучинг

11:00 – 11:30

Кой/Коя съм аз? Пътят към моето осъзнато развитие и щастие

Кариерното развитие, успеха и удовлетвореността от работата, справянето с провалите, поемането на отговорности зависят в голяма степен от нашия начин на мислене (mindset) – креативно или фиксирано. Огромен ресурс за нашето развитие се крие в собствените ни таланти и множество интелигентности. Личните ценности и мотивация са тези, които определят посоката ни на развитие и ни водят по пътя към успеха в работата и личния живот. д-р Кирил Калев ще ви помогне да достигнете до тях.

Онлайн: LIFE

Силвена Роу

шеф-готвач и предприемач

12:00 – 12:30

Срещу течението: моята кариера в мъжко доминиран свят

В своята сесия шеф Силвена Роу ще говори за себе си, за своята стремглаво вървяща нагоре кариера, за предизвикателствата на предприемаческите начинания като шеф-готвач в кариерно поле, доминирано почти изцяло от мъже.

Онлайн: GROW

Станко Методиев

CTO, DevriX

13:00 – 13:30

Как WordPress промени уеб пространството: възможности за развитие за бизнеса и обществата по света

В тази сесия Станко ще разкаже защо WordPress е толкова силна и разпространена платформа, даваща широка палитра от възможности. Кое я прави лесна за ползване и по какъв начин подпомага бизнеса и обществата да се дигитализират и да достигат чужди пазари.

Онлайн: TECH

Венета Костова

експерт „Обучение и развитие“, A1 Bulgaria

14:00 – 14:30

Умения за след „новото нормално“

Иновациите и технологиите се развиват все по-бързо и навлизат във всички сфери на ежедневието ни. AI, IoT, 5G вече не са тенденции за близкото бъдеще, а реалност. А пандемията от Covid-19 принуди бизнеса да ускори дигитализацията си и да потърси нови начини на работа. В тази среда единственото сигурно е, че промяната ще се случва все по-често и все по-бързо и ние трябва да умеем да се адаптираме със същите темпове. А това включва и знанията и уменията ни, начина, по който ги придобиваме и развиваме, както и отношението ни към работата изобщо. А1 има дългогодишен опит в подобна динамична среда и множество успешни примери, които Венета ще сподели с вас в сесията си.

Онлайн: GROW

Георги Манолов

мениджър “Бизнес развитие”, Nexo

15:00 – 15:30

Да създадеш финтех на световно ниво — мисията възможна

В сесията на Георги ще научите как един малък екип от млади специалисти и професионалисти с дългогодишен опит във финтех за три години изграждат водещата институция за управление на дигитални активи. При това от България. Началото, или как жонглираш с 101 дини под мишница. Как от унивеситета, през стартъп стигаш до управление на бизнес развитие на компания с активи над $30 милиарда. Какви са големите уроци по пътя и как мисията става възможна.

Онлайн: TECH

Поля Александрова

ръководител отдел „Корпоративни комуникации“, Philip Morris

16:00 – 16:30

Кариера в приобщаваща среда?

Поля ще разкаже за ценните уроци в своето кариерно развитие и за ролята на културата и пробщаващата среда като ключови елементи за успеха на бизнеса и развитието на служителите. Тя ще отговори на въпроса как компаниите могат да насърчат създаването на приобщаваща среда, с възможности за кариерно развитие на всеки един служител, в зависимост от неговите възможности и желание за професионална промяна и как можем да разпознаем такава култура в процеса на кандидатстване за работа.

Онлайн: GROW

Радослав Георгиев

съосновател и управител, HackBulgaria

17:00 – 17:30

По пътя на софтуерния инженер – практически насоки

Запитвали ли сте се: какъв е целият процес на софтуерна разработка; какви умения ще са ви нужни за започване на първа работа; как да използваш наученото досега… и още много други въпроси за ИТ сферата? На база своя опит в разработката на софтуер и обучаването на млади хора, които започват първата си работа, Радослав ще даде отговори на тези въпроси. Както и практически насоки, които да ви помогнат да се развивате като софтуерен инженер.

Онлайн: TECH

Искате да ви напомним?

Оставете ни имейл и ще ви пишем седмица преди събитието!  :)