Career Show 2021: Какво трябва да знаете?

Career Show 2021: Какво трябва да знаете?

Career Show 2021 наближава и понеже знаем, че срещите с потенциални работодатели могат да са стресиращи, попитахме нашите кариерни експерти за топ съветите за подготовка за среща с потенциален работодател. Затова събрахме най-важните неща, които трябва да знаете преди среща за работодатели, както и за самото събитие.

Как да се подготвите за среща с работодатели?

Над 12-годишният ни опит в организацията на кариерни събития ни е показал, че обикновено няма от какво да се притеснявате, стига да сте се подготвили добре предварително.Затова ето накратко нашите съвети.

Предварително проучете работодателите, които са ви интересни

Винаги поддържаме актуален списък с работодателите, които може да очаквате на водещото експо за квалифицирани кадри. Затова може да ги разгледате в удобно за вас време и да проучите тези, които са ви интересни. Вижте ги на сайта ни тук https://careershow.bg/register/.

Подгответе си CV или визитка за контакт, които да оставите

След регистрацията си за експото, вие попълвате профил, подобен на CV, за да могат работодателите да се свържат с вас при интерес. Добре е да знаете, че на самото събитие HR специалистите са изправени пред предизвикателството да се срещнат с над 4000 кандидати за работа. Откроете се и направете добро впечатление, че сте подготвени, като имате копие на CV-то си, към което да реферират по-късно, или пък визитка, която да оставите.

Поставете си точни цели за срещите - нова работа, кариерна информация или друго?

Помислете какво точно е важно за вас “да си вземете” от събитието - нови познанства, участие в програмата, информация за кариерните възможности във вашата сфера или пък да намерите нова работа. Може би нещо друго? Поставете си цели и помислете как ще ги постигнете.

По вида посрещат - бъдете представителни

Разбира се, не е нужно да обличате официалния костюм или рокля, но все пак е важно да имате представителен вид. Без значение каква е целта ви с участието в събитието, вие на първо място представяте себе си като професионалист.

Не забравяйте да сте усмихнати и отпуснати

Всъщност, няма от какво да се притеснявате. Нашият екип ще е на разположение да ви насочи или даде повече информация при нужда, а работодателите са отворени да научат повече за вас и да ви споделят повече за компанията и позициите, които представляват. А усмивката е най-доброто средство да започнете добър разговор.

Как да се регистрирате и какво да очаквате от Career Show 2021?

Тази година водещото експо за квалифицирани кадри на България е на 29 септември в Sofia Event Center (мол Paradise Center, София) и на 30 септември онлайн. Ето накратко най-важното за него.

Безплатна, но задължителна регистрация

Като посетители, можете да се възползвате от цялото събитие напълно безплатно. Регистрацията е задължителна от тук: https://careershow.bg/register/. Не забравяйте и да попълните профила си, информация за което ще получите по имейл след регистрация. Вашият профил ще ви осигури достъп до събитието и работодателите.

Възможност за лична среща с над 100 работодатели

В първия ден ще можете да се видите лично с работодателите, а във втория - във виртуални видео срещи. По-голямата част от работодателите в двата дни са различни, така че си заслужава да се включите и на 29-ти, и на 30-ти септември.

2 дни полезни сесии и уъркшопи

В Sofia Event Center ще откриете две open space сцени с целодневни програми, където можете да научите повече от специалните гости на Career Show - Миролюба Бенатова, Левон Хампарцумян, режисьора Крис Захариев, Мария Цънцарова, тв водещата Десислава Стоянова и много други. А през втория онлайн ден програмата е напълно различна - там ще ви очакват шеф-готвачът Силвена Роу, Станко Методиев от DevriX, Георги Манолов от Nexo, Радослав Георгиев от HackConf и още. Вижте цялата програма и за двата дни тук: https://careershow.bg/program/.

Мерки за безопасност

Както винаги, целим Career Show 2021 да бъде на високото ниво, което очаквате, както от гледна точка на стойност, така и на организация. Следим внимателно и спазваме всички мерки, зададени от Министерството на здравеопазването.Ето всичко, което трябва да знаете за мерките на събитието*:

Вход и check-in

ВАЖНО: Регистрацията за посетители на събитието е безплатна, но задължителна! За да улесните и съкратите времето си за вход, направете вашата от тук: https://careershow.bg/register/ и попълнете профила си.

  • Когато пристигнете, обърнете внимание на знаците, които указват пътя, по който да се движите, и дистанцията, която да спазвате.
  • Носенето на маските е задължително на събитието. Затова молим да носите вашата със себе си.
  • Единственото, което трябва да направите, преди да влезете в залата, е да имате регистрация и попълнен профил за участие. По този начин чекирането ви ще стане за минути.

В залата

Благодарение на домакините ни от Sofia Event Center, разполагаме с просторна и добре проветрива зала, а схемата на събитието е изцяло съобразена с мерките за безопасност.

  • Осигурихме широки коридори, за да сме сигурни, че има достатъчно място за физическа дистанция.
  • Разстоянието между всеки щанд е 1.5 м.
  • Всички вътрешни пространства са добре вентилирани, а на разположение на всички е и широка тераса, отворена за посетителите през целия ден.

Хигиенни мерки

  • За да поддържаме висока хигиена, ще намерите дезинфектанти на ключови места в залата.
  • Честотата на почистване на залата е увеличена.

Как да стигнете удобно?

Sofia Event Center се намира на третия етаж в мол Paradise Center (бул. Черни връх 100). Можете да стигнете удобно с градски транспорт или личен автомобил.

Транспорт и логистика

Ако използвате градски транспорт, ето линиите, които спират непосредствено до мола:

  • Автобус: 280, 305, 309, 413, 94
  • Метро: метростанция Витоша е точно до мола

Ако сте с личен превоз и използвате паркинга на мола, може да се ориентирате към паркоместата в зелен цвят. От тях най-удобно ще стигнете до асансьорите, които водят до залата.Паркингът на мола е безплатен за първите 2 часа, а при влизане в Sofia Event Center можете да чекирате билета си и да получите още 2 часа бонус. Това прави безплатния престой там 4 часа.

И така, нямаме търпение да се срещнем на Career Show 2021!

*Екипът ни следи всички актуални мерки за безопасност, за да гарантираме спокойното провеждане на Career Show 2021.Последна актуализация: 17.09.2021 г.

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!