5 изпитани съвета за супер представяне на Speed Interviews

5 изпитани съвета за супер представяне на Speed Interviews

Само за една минута в света се раждат 250 души, леопардът пробягва 10 км, колибрито маха с крила 4 хиляди пъти, в Instagram се качват 216 хиляди снимки, а във Facebook се публикуват 2,5 млн. поста. Така погледнато, нямаш причина да кажеш, че 3 минути за интервю за работа са малко. На събитията Speed Interviews ние ти уреждаме няколко такива с компании, които търсят точно теб. Защо? Защото събитията са профилирани по познания на езици и сфери на работа.В опита ни с кариерните събития сме се сблъсквали с много ситуации и затова решихме, че ще са ти полезни няколко изпитани съвета, за да се представиш супер през твоите 3 минути. Както знаеш - най-важна е подготовката, не я пренебрегвай!

#1: Подготви добре CV-то си и си направи няколко копия

Да, прикачваш го в профила си при регистрация и ние ще го изпратим на работодателите, участвали на събитието, след него. Но прави много добро впечатление, ако предварително си се подготвил и носиш няколко копия. Разпечатай няколко копия, които да оставяш на работодателите и върху които те спокойно да си водят бележки при разговора с теб. Е, да, не е супер еко, както ни се иска, но ако можеш да предложиш по-добър вариант, ще се радваме да научим.

#2: Помисли за представянето си

Не си на elevator pitch, но е близо. Колкото по-добре структурирано, фокусирано и ясно представяне имаш за себе си, толкова по-добре. Не подценявай първото впечатление. Затова те съветваме предварително да го оттренираш. Помоли приятели за обратна връзка, а най-добре някой близък в сферата на HR. Така ще имаш и професионална обратна връзка.

#3: Напиши си домашното!

Това няма да спрем да го повтаряме! Интернет и социалните мрежи предлагат достатъчно възможности да се подготвиш предварително. Проучи компаниите, които са се регистрирали за събитието (подсказка: можеш да ги откриеш тук на сайта ни) - те обикновено предварително обявяват свободните си позиции. Ако пък не успееш да проучиш позициите, то поне можеш да разгледаш с какво се занимават и дори да си набележиш някои предварително, където би искал да се представиш особено добре.

#4: Бъди навреме

И като казваме навреме, имаме предвид по-рано. Често чуваме от фирмите да казват “Навреме за интервю за работа е 5-10 минути по-рано”. Времето е ценно - както твоето, така и на специалистите от компаниите, ако сме точни, всичко е точно. ;)

#5: Бъди себе си

Това може и да се окаже най-трудният за изпълнение съвет. Във всеки случай, едно е сигурно - няма място за притеснение. Представителите на фирмите са там, за да се срещнат с теб. Те са изключително приветливи и добронамерени и както ти търсиш твоето място - те търсят техния човек. Дори и да не се “откриете”, огледай се наоколо - възможностите никак не са малко. ;)Speed Interviews ще ти отнемат не повече от час и половина, но ще се срещнеш лично с топ работодателите, които предлагат позиции точно за теб! Каква по-добра инвестиция в твоето кариерно развитие от това да отделиш една обедна почивка време или почивен ден?Ще те очакваме! Не забравяй увереността и усмивката си, те винаги те дръпват една крачка напред! Следвай ни във Facebook, Instagram и LinkedIn за още ценни съвети какво да (не) правиш по време на интервю за работа. И най-важното - забавлявай се! :)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!