21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 1)

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 1)

Знаем какво се случва и напълно те разбираме! Когато видиш интересно събитие, особено с вход свободен, веднага се регистрираш. Казваш си: “Защо не, има достатъчно време, може и да успея да отида”. Да, обаче до тогава или е изникнало нещо по-важно, или не си намерил компания, а пък то сам къде да ходиш и… а бе, следващия път. Споко, и ние го правим. ;) И понеже ни се е случвало, знаем каква загуба може да е да пропуснеш събитие понякога. Като разгледаш снимките, видеата и хаштаговете след това, по-скоро си казваш “Ех, всъщност, имах време, трябваше да отида…”.И понеже ние вече подготвяме заветния 10-ти септември в Арена Армеец и нямаме търпение, макар да има 6 месеца и 13 дни, ти даваме не една, не две, а цели 21 причини, поради които кариерните изложения НЕ са загуба на време.

#1: Среща с представители на фирми, до които обикновено достигаш трудно

150 фирми на едно място, представлявани често дори не само от своите HR-и, но и техни мениджъри! Какво по-удобно от възможността да се срещнеш по отделно с всеки от тях лично. А защо ще ти отделят време? Те са там заради теб!

#2: Летящо начало или пък запомнящ се край на търсенето на мечтаната работа

Това заветно търсене може да е много изморително. Защо не започнеш като се запознаеш лично с HR-ите в мечтаната фирма? А това може да е началото на края. ;)

#3: Упражняваш представянето си

Срещата с толкова много търсещи компании е чудесен момент да упражняваш представянето си, т.нар. elevator speech. Е, не е нужно да е 30 секунди, но го направи кратко и атрактивно. Използвай най-ценните си умения и спечели своя работодател! А, както знаеш, всичко става с практика, затова тествай го на кариерно изложение.

#4: Изграждаш увереност

Колкото повече говориш с HR-и, толкова повече ще се ориентираш какво точно търсят за мечтаната позиция. Ще можеш не само да знаеш какви умения трябва да изградиш, но и в кои да бъдеш достатъчно уверен, за да им ги представиш.

#5: Проучване на “кариерния пазар” и време да си “свериш часовника”

Дори в момента да имаш работа и да си супер с нея, все пак е добре да си “сверяваш часовника” от време на време. Не защото търсиш нова, а защото може да видиш какви са възможностите на другите места и на какво обръщат внимание другите работодатели. Това ще ти е полезно както за собственото ти развитие, така и за приноса ти към настоящата работа - ще можеш да донесеш "свеж въздух" и дори да предложиш подобрения.

#6: Обратна връзка по CV-то ти

Не всички са добри в писането, рисуването, смятането и пр. Има си хора за всичко, както се казва. Ти може да си страхотен в работата си, но това пусто CV… Е, няма какво да се притесняваш повече! В зоната Career Boost на Career Show 2019 специалисти по човешки ресурси ще бъдат на твое разположение не само да ти дадат обратна връзка по CV-то ти, но и да ти помогнат в кариерното ориентиране. Можеш да получиш моментна обратна връзка и ценни съвети от професионалисти.

#7: Нетуъркинг и нови контакти

За това вече ти дадохме цели 11 съвета (виж темата в две части: тук и тук). Важно е да запомниш, че новите контакти винаги могат да ти бъдат полезни. На кариерни събития хората са много отворени към нови запознанства - кои защото търсят нови хора за екипа си, други - нова работа, а трети - партньори за бизнеса си. Сега е моментът да поставиш своите цели и да планираш как да ги постигнеш по най-добрия начин на 10-ти септември!И докато чакаш другите ни супер полезни и най-вече - изпитани съвети, е перфектен момент да се регистрираш за експото! Става супер бързо от тук. И без извинения! ;)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!