Career Show 2023 👉 Водещото кариерно експо за квалифицирани кадри.

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 1)

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 1)

Знаем какво се случва и напълно те разбираме! Когато видиш интересно събитие, особено с вход свободен, веднага се регистрираш. Казваш си: “Защо не, има достатъчно време, може и да успея да отида”. Да, обаче до тогава или е изникнало нещо по-важно, или не си намерил компания, а пък то сам къде да ходиш и… а бе, следващия път. Споко, и ние го правим. ;) И понеже ни се е случвало, знаем каква загуба може да е да пропуснеш събитие понякога. Като разгледаш снимките, видеата и хаштаговете след това, по-скоро си казваш “Ех, всъщност, имах време, трябваше да отида…”.И понеже ние вече подготвяме заветния 10-ти септември в Арена Армеец и нямаме търпение, макар да има 6 месеца и 13 дни, ти даваме не една, не две, а цели 21 причини, поради които кариерните изложения НЕ са загуба на време.

#1: Среща с представители на фирми, до които обикновено достигаш трудно

150 фирми на едно място, представлявани често дори не само от своите HR-и, но и техни мениджъри! Какво по-удобно от възможността да се срещнеш по отделно с всеки от тях лично. А защо ще ти отделят време? Те са там заради теб!

#2: Летящо начало или пък запомнящ се край на търсенето на мечтаната работа

Това заветно търсене може да е много изморително. Защо не започнеш като се запознаеш лично с HR-ите в мечтаната фирма? А това може да е началото на края. ;)

#3: Упражняваш представянето си

Срещата с толкова много търсещи компании е чудесен момент да упражняваш представянето си, т.нар. elevator speech. Е, не е нужно да е 30 секунди, но го направи кратко и атрактивно. Използвай най-ценните си умения и спечели своя работодател! А, както знаеш, всичко става с практика, затова тествай го на кариерно изложение.

#4: Изграждаш увереност

Колкото повече говориш с HR-и, толкова повече ще се ориентираш какво точно търсят за мечтаната позиция. Ще можеш не само да знаеш какви умения трябва да изградиш, но и в кои да бъдеш достатъчно уверен, за да им ги представиш.

#5: Проучване на “кариерния пазар” и време да си “свериш часовника”

Дори в момента да имаш работа и да си супер с нея, все пак е добре да си “сверяваш часовника” от време на време. Не защото търсиш нова, а защото може да видиш какви са възможностите на другите места и на какво обръщат внимание другите работодатели. Това ще ти е полезно както за собственото ти развитие, така и за приноса ти към настоящата работа - ще можеш да донесеш "свеж въздух" и дори да предложиш подобрения.

#6: Обратна връзка по CV-то ти

Не всички са добри в писането, рисуването, смятането и пр. Има си хора за всичко, както се казва. Ти може да си страхотен в работата си, но това пусто CV… Е, няма какво да се притесняваш повече! В зоната Career Boost на Career Show 2019 специалисти по човешки ресурси ще бъдат на твое разположение не само да ти дадат обратна връзка по CV-то ти, но и да ти помогнат в кариерното ориентиране. Можеш да получиш моментна обратна връзка и ценни съвети от професионалисти.

#7: Нетуъркинг и нови контакти

За това вече ти дадохме цели 11 съвета (виж темата в две части: тук и тук). Важно е да запомниш, че новите контакти винаги могат да ти бъдат полезни. На кариерни събития хората са много отворени към нови запознанства - кои защото търсят нови хора за екипа си, други - нова работа, а трети - партньори за бизнеса си. Сега е моментът да поставиш своите цели и да планираш как да ги постигнеш по най-добрия начин на 10-ти септември!И докато чакаш другите ни супер полезни и най-вече - изпитани съвети, е перфектен момент да се регистрираш за експото! Става супер бързо от тук. И без извинения! ;)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!