Веселина Кавръкова

Изпълнителен директор
WWF България
No items found.
Веселина Кавръкова

За

Веселина Кавръкова

Веселина Кавръкова е изпълнителен директор на WWF България, част от глобалната мрежа на WWF, най-голямата природозащитна организация в света. Нейният професионален път се развива в неправителствения сектор, с който е ангажирана още преди завършването на образованието си. Участва в зеленото неправителствено движение в България още от самото му възникване.

Еколог по образование, с магистърска степен по екология и опазване на природната среда от Софийския университет и по екологични науки и политики от Централноевропейския университет в Будапеща. Във WWF работи от 2002 г., първоначално като експерт и ръководител на природозащитни проекти и програми, а от 2007 г. като ръководител на организацията. Мисията на WWF – да се изгради бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата – е и лична мисия на Веселина.

Tема на лекцията

Career Show Expo 2023

Непознатият трети сектор – работа в неправителствените организации, митове и истини

Ако доброволците на гражданските организации в света бяха работната сила на една държава, тя щеше да се нареди на пето място след Китай, Индия, САЩ и Индонезия (доклад на Програмата за доброволчество на ООН от 2015 г.). Веселина Кавръкова ще разкаже какви видове граждански организации има, защо съществуват, с какво се занимават и как се финансират. Ще сподели от личен опит какво означава да работиш в гражданския сектор, какви хора привлича, какви възможности предлага, с какви проблеми се сблъсква. Както и защо са важни за едно общество гражданските организации и какви са начините всеки от нас да се свърже с каузите, които го вълнуват.