Светлан Станоев и Ралица Станоева

Основатели
The Business Institute
No items found.
Светлан Станоев и Ралица Станоева

За

Светлан Станоев и Ралица Станоева

За Светлан Станоев

Светлан Станоев е основател и старши фасилитатор в The Business Institute. Финансист по професионален произход, надградил експертизата си в областите стратегическо управление, бизнес моделиране, бизнес развитие и иновации. Силно ценен заради умението си да обяснява финанси за "нормален" език. Започва като консултант по преструктуриране на бизнеси в KPMG, след това е финансов директор на Орбител, както и изпълнителен директор на инвестиционния фонд “Серес”.

За Ралица Станоева

Ралица е професионалист и фасилитатор с богат опит в областите: пазарни стратегии, стратегически и маркетинг мениджмънт, продуктово развитие, продуктов мениджмънт, value proposition, маркетинг комуникация. Била е Мениджър “Маркетинг комуникации” в Mr. Bricolage (България, Сърбия, Македония), Изпълнителен Директор на агенция за дизайн на марки и опаковки - Design Board, Маркетинг мениджър за FIAT, Lancia и Alfa Romeo в Ауто Италия, Трейд маркетинг мениджър и Бранд мениджър в Danone. Ралица е сертифициран фасилитатор за LEGO® Serious Play® Method в Билунд, Дания.

Tема на лекцията

Аз и отношението ми към парите

Дали при планиране на личния бюджет, или в професионалното си ежедневие, всеки се сблъсква с предизвикателството за управление на пари. Различните хора имат различно отношение и естествена предиспозиция към финансите и тяхното управление. Чрез интерактивна игра ще разгледаме как въз основа на отношението към парите, различни профили хора управляват парите си и как можем да “хакнем” профила си за по-добро управление на финансите - както в личен, така и в професионален план. Мини работилницата включва: Идентифициране на личния поведенчески профил – въз основа на силните страни на всеки профил, извличане на изводи, свързани с възможности и предизвикателства за управление на бюджети в помощ на личните финанси или кариерното развитие. Обсъждане на подходи и тактики – как да се възползваме или да се „справим” с профила си. Споделяне на поуки от личен опит, дискусии на успешни и неуспешни практики от управлението на финанси.