Савина Николова

Основател, Savi Gelato
No items found.
Савина Николова

За

Савина Николова

Кулинарното приключение на Савина започва от страстта ѝ да обикаля магазини за сладолед из цяла Италия. След като завършва Католическия университет в Милано, изостава обещаваща кариера в рекламата и се впуска в преследване на дългогодишната си мечта: да създаде бранд за премиум сладолед.

Савина овладява изкуството на занаятчийското джелато от най-добрите италиански майстори и основава Savi Gelato – мястото, където простите съставки се вплитат във феерия от изключителни вкусове.

Идеите на Савина се простират отвъд сладоледа. Тя усъвършенства уменията си, учейки се от топ сладкари в Италия, Франция и Испания. Завършва престижната кулинарна академия Ferrandi в Париж и работи като pastry chef в 3 звезди Мишлен ресторант в известния хотел Le Bristol Paris.

След Франция Савина продължава италианското си приключение в Милано, където преподава кулинарни науки в две училища. Едновременно с това се потапя и в изкуството на приготвянето на панетоне с квас в 100-годишна пекарна в любимия ѝ регион Пиемонте.

Днес Савина води мастъркласове по сладкарство и занаятчийски сладолед по целия свят. Историята на нейната професионална трансформация е пример за това как преследвайки мечтите си, разкриваме пред себе си неподозиран свят на възможности и успехи.

Tема на лекцията

Пътят на мечтите и смелостта да ги превърнеш в начин на живот

Защо е важно да правим това, което обичаме, и как страстта не винаги е достатъчна. За умението и отдадеността да следваме мисията си - Савина Николова ще сподели с вас личната си история и професионален път, който всеки ден я мотивира да бъде любознателна, откровенна и човечна.