Николай Николов

Основател & Изпълнителен директор
НИКИ Ротор Авиейшън
No items found.
Николай Николов

За

Николай Николов

Мечтател, изобретател, човек, който не се спира пред нищо, за да реализира своите мечти в една сфера, която за мнозина е недостижима. Всичко това описва г-н Николай Николов – създателят на НИКИ Ротор Авиейшън – производител на първият и единствен до момента български автожир, който към днешна дата лети на 5 континента.

Tема на лекцията

Career Show Expo 2023

Магията да полетиш

Включете се в тази презентация, за да разберете как в България се произвеждат летателни апарати, които летят в държави като САЩ, Германия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Чехия, Сърбия и редица други и защо именно България дава изключително големи възможности за развиване на бизнес.

Автожирът е свърхлек летателен апарат, комбиниращ в себе си полетните характеристики на самолет и хеликоптер. Излита и каца на писта, като притежава изключителна динамичност поради своето ниско тегло и висока здравина и надеждност, поради своята карбонова конструкция. В международните авиационни среди е приет за един от най-безопасните летателни апарати, тъй като принципът му на работа позволява реакция дори в аварийни ситуации.