Константин Ковачев

Основател, Active Sitting
No items found.
Константин Ковачев

За

Константин Ковачев

Кой е Константин (Коко) Ковачев?

Константин Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003-та година, а от 2015 г. задълбочава работата си в посока приложна кинезиология. Създател е на методът Актив Ситинг и първата цялостна Програма за Физическа и емоционална трансформация, базирана на приложна кинезиология в България!

Какво е Актив Ситинг?

Актив Ситинг е система от специализирани, много лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време от вкъщи или на работното си място. Целта на упражненията е да балансираме физическото и емоционално тяло, да постигнем оптимално здраве и да живеем щастлив, балансиран и пълноценен живот.

Системата включва много техники от приложната кинезиология, които балансират и активират работата на мускулите в тялото, така че то да започне да работи в синхрон. Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.

Ефекта от упражненията идва веднага, затова са и толкова уникални! Методът Актив Ситинг е създаден, за да могат повече хора да се докоснат до магията на приложната кинезиология и най-вече много лесно сами да се справят със своите физически и емоционални проблеми.

Tема на лекцията

Лошите стойки водят до болки

Заедно с Константин ще обърнем внимание на стойките, които заемаме по време на работа, и до какви проблеми в мускулите могат да доведат. Ще разкажем до какви физически изменения може да доведе продължителното седене на стол и ще разгледаме конкретни упражнения от гимнастиката Актив Ситинг, с които да балансираме тялото, докато работим.