Джейн Димитрова и Велин Керков

Co-founder and CTO
Foodobox
No items found.
Джейн Димитрова и Велин Керков

За

Джейн Димитрова и Велин Керков

Джейн Димитрова е на 25. Учи Икономика в Болоня, прекарва един семестър в Аржентина. Пътувайки, вижда успешен бизнес, който се бори с разхищението на храната в чужбина. Завършва Мастър по Управление на старт-ъпи с идеята един ден да го пресъздаде у нас. След прибирането си в България се запознава с Велин и двамата полагат основите на Foodobox.

Велин Керков е на 29 години. Завършва програмиране в Шотландия с отличие. След като се прибира в България работи в старт-ъп в хранителния сектор, след което в голяма ИТ корпорация, а в последните 3 години ръководи собствена ИТ компания с екип от около 10 души. Присъединява се към екипа на Foodobox от самото начало като CTO, защото вижда потенциал в идеята и иска да подпомогне средата у нас със знания и опит.

Tема на лекцията

Career Show Expo 2023

Как се прави ИТ бизнес с кауза в България

Foodobox е първото мобилно приложение у нас, което се бори с разхищението на храна. Чуйте директно от съоснователите какво са научили по пътя, как се пресъздава работещ бизнес модел от чужбина, и с какви предизвикателства се сблъскват социалните предприемачи у нас. Джейн и Велин ще споделят повече за стартирането на проекта, за мотивацията си, важността на екипа и какво им се е искало да знаят по-рано, но са научили по трудния начин.