Доброслав Димитров

Председател на УС
БАСКОМ
No items found.
Доброслав Димитров

За

Доброслав Димитров

Доброслав Димитров е Председател на Управителния съвет на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ ) и Председател на Българска Работодателска Асоциация Иновативни Технологии (БРАИТ).

Той е опитен предприемач, съосновател на Империя Онлайн - българска компания за разработка на игри с над 30 милиона регистрирани потребители; съосновател на Endurosat - българска аерокосмическа компания, която проектира, изгражда и управлява сателитни системи за комерсиални и научни мисии; ИТ Таланти - единствената програма за безплатно обучение на разработчици, която реализира 97% от своите възпитаници.

Доброслав е ментор в много стартъп проекти, лектор в множество конференции и семинари, както и университети. Има степен по финанси от Университета на Централен Оклахома в САЩ.

Tема на лекцията

Ще вземе ли изкуственият интелект работните ни места?

Напоследък все повече се обсъжда заплаха или предимство е изкуственият интелект. Навлизането му във всяка сфера на живота ни се случва с удивителни темпове. С Доброслав ще поговорим за страховете, предизвикателствата, но най-вече за възможностите, които предоставят новите ИИ инструменти и как да се адаптираме като хора, професионалисти и общество, така че да сме сред водещите в новата реалност.