Димитър Димитров

ДИРЕКТОР „ТЕХНОЛОГИЧНО РАЗВИТИЕ“
YETTEL
No items found.
Димитър Димитров

За

Димитър Димитров

За Димитър

Образованието на Димитър е в полето на софтуерното инженерсто и изкуствения интелект, но професионалната му реализация е в разнообразни сфери. Стартира кариерния си път като компютърен специалист в изпитателна лаборатория в българска енергийна компания, където по-късно оглавява производствен, а след това и търговски отдел.

През 2017 г. прави своеобразно завръщане към технологичния контекст и става част от IT екипа на Telenor. Започва като IT специласт, следват позициите „Старши специалист“, „Експерт IT снабдяване“, „Мениджър екип“, за да стигне до Директор „Технологично развитие“ в Yettel – позиция, която заема от година.

Професионалните му интереси са в областта на AI, алгоритмите и обогатената реалност, а в свободното си време се занимава с фотография, обработка на изображения, баскетбол и тенис.

Tема на лекцията

Career Show Tech 2022

Telco and IT? It’s a match!

Димитър ще разкаже с какво телко индустрията е привлекателна за софтуерените специалисти, как един телеком наема начинаещи кадри и какви пътища за развитие разкрива пред тях. Димитър ще сподели и опит от първо лице за стъпките и етапите в изкачването на кариерната стълбица от експерт до ниво мениджър.