Десислава Господинова и Светослава Куртева

Началник отдел "Развитие на служителите и работодателски бранд" / Началник отдел "Обучение и управление на представянето"
Пощенска банка
Десислава Господинова и Светослава Куртева

За

Десислава Господинова и Светослава Куртева

Десислава Господинова е началник отдел „Развитие на служителите и Работодателски бранд“ в Пощенска банка. Тя е професионалист в сферата на подбор, работодателски бранд, обучение и развитие на хората с повече от 18 години опит в Човешките ресурси, 9 от които в банковата сфера. Възпитаник е на УНСС София със специалност „Икономика и управление на Човешките ресурси“, като професионалните ѝ квалификации включват сертификационна HR Masterclasses Program и различни надграждащи обучения. Креативният ѝ подход е ключов принос в различни проекти с фокус върху признание и развитие на служителите, прилагане на иновативни практики относно представянето на работодателския бранд.

Светослава Куртева е началник отдел Обучение и управление на представянето в Пощенска банка. Тя е професионалист в сферата на обученията и професионалното развитие на хората с повече от 15 години опит в банковата сфера. Възпитаник е на Техническия университет в София, като професионалните ѝ квалификации включват сертификационна програма към CIPD, както и сертификация като Solution focused Coach към Erickson International. В последните години страстта ѝ е да търси различни дигитални и нестандартни решения за обучение, работи в посока ученето като игра и персонализиране на служителско преживяване. Светослава вярва, че всеки иска да се развива и има потенциал да бъде успешен, за което е необходимо да бъде създадена правилната нагласа (лична мотивация) посредством подходящите инструменти.

Tема на лекцията

Career Show Expo 2023

Кариера в банка - преобръщаме представите!

Пощенска банка е топ работодател, ориентиран към високите технологии, който разчупва представите за банката като консервативно място за работа. Непрекъснато подобряваме преживяването на кандидати и служители и го персонализираме. Залагаме на иновативни подходи, канали и технологии, сред които: геймификация в дигитална и VR среда при подбор, онбординг и обучение, кандидатстване за стаж с Instagram CV, първият в България кариерен чатбот във Viber, кариерен сайт с игровизация, интерактивна Learning платформа с персонализиран портал, симулатор за обратна връзка с ChatGPT и др.