Апостол Терзиев

No items found.
Апостол Терзиев

За

Апостол Терзиев

За Апостол

Апостол Терзиев има над 14 години опит в разработката на софтуер. Интересът му към разработката на компютърен софтуер и ИТ инфраструктурата започва от ранна възраст и по-късно завършва MBA по Индустриална автоматизация от Университета по технологии и металургия в София. Малко след дипломирането си, Апостол се присъединява към иновативна софтуерна компания, базирана в България, Inray Solutions, работещи по системата GESCOM CRM за PUBLICIS Groupe, третата по големина комуникационна компания в света.

Апостол се присъединява към Moneybookers през 2008 г., където и се срещат всички съоснователи на Ното. Там Апостол ръководи технически екип в продължение на една година в Moneybookers и след това е повишен до Главен софтуерен архитект, където отговаря за поддържането на тесни взаимоотношения с бизнеса и поддържането на високо ниво на технически опит и стандарти. Той е отговарял за осъществяването на подробна оценка на технологичните платформи, използвани от бизнеса гарантирайки, че всички технологии са в съответствие с корпоративните, пазарните и регулаторните изисквания.

Докато е бил в Moneybookers, Апостол е тествал и работил с безброй продукти с отворен код, както и с едни от водещите корпоративни решения. Апостол също е бил ключов участник в стажантската програма на Skrill, където е участвал в подбора, обучавал и наставлявал обещаващи стажанти, наети от компанията.

Tема на лекцията

В борба за милисекундите

В света на транзакциите в реално време, бързината на отговора е с критично значение. Липсата ѝ би била причина за провала на едно плащане. Как се агрегират милиони точки, събирани с години в рамките на няколко милисекунди? И как се правят за стотици такива набори от данни? Разберете как се случва това във времето докато приближавате картата си до POS терминала.