Мариана Векилска

Журналист и ТВ водещ
БНТ
Мариана Векилска

Мариана Векилска е журналист с над 20 години опит в телевизията. Водила е сутрешни блокове, новини и други актуални предавания. Като репортер Мариана е отразявала събития от актуален характер на социална, здравна, образователна тематика, предавала е и от горещи точки - на бедствия и конфликти, автор е на редица кратки документални филми. Интервюирала е личности от социалния, културния и политическия живот на България и света.

Като водещ и репортер, през годините Мариана е участвала в редица социални проекти и национални и регионални благотворителни кампании за промяна в нагласите, мисленето и манталитета на обществото, както и за подобряване на социалната среда и възпитаване на отговорно отношение към човечеството и природата.

Понастоящем е водещ на "България в 60 минути" - ежедневно предаване на БНТ, което показва живота в България в цялото му многообразие чрез преки включвания и репортажи на социална, културна, екологична, образователна, забавна тематика. Мариана е и преподавател по специфики на публичното говорене, сертифициран йога учител, както и сертифициран капитан на кораб до 40 брутотона.

Забележителните постижения
заслужават награда!

Регистрирайте се сега, а попълнете кандидатурата си по-късно!