Елиз Несторов

Президент
Американо-българска бизнес асоциация (АББА)
Елиз Несторов

Елиз Несторов е президент на Американо-Българска Бизнес Асоциация (АББА), която подпомага сътрудничеството и съвместната работа между малки и средни предприятия, неправителствени организации и физически лица от България и САЩ.  През последните 21 години, тя живее в САЩ и натрупва задълбочено разбиране за уникалните професионални нужди и предизвикателства, пред които е изправена българо-американската общност. Като основател и главен изпълнителен директор на AKAEVA Consulting, тя се ангажира с насърчаването на личностното и професионално израстване на физически лица и бизнес компании в Съединените щати, посредством предоставяне на иновативни и ефективни решения. В допълнение към ролята си в AKAEVA Consulting, Елиз е главен бизнес директор в DOBIZZ Business Council – ръководена от жени организация с нестопанска цел, която се фокусира върху обучението и свързването на различни екипи за стимулиране на икономическия растеж в световен мащаб.  Елиз също така работи като директор по развитието към MidPenn Legal Services, юридическа кантора с нестопанска цел, която предоставя висококачествени безплатни граждански правни услуги на жители с ниски доходи и жертви на домашно и сексуално насилие в 18 окръга в Централна Пенсилвания.

Елиз е отдаден член на множество международни и национални организации, заемайки ръководни позиции като Президент на Международната асоциация на жените, Вашингтон, окръг Колумбия; Съпредседател на Комитета за многообразие, справедливост и приобщаване с жените в международната търговия, Вашингтон, окръг Колумбия; и член на консултативния съвет на Коалицията за глобално лидерство на САЩ, Пенсилвания. Участва и в Съвета по световни въпроси в Харисбърг, член на Съвета с нестопанска цел на Presence Bank, Харисбърг, Пенсилвания, член на „Жените в международната сигурност“, член на борда на българския Културен център на Централна Пенсилвания и председател на „Групата по специални интереси за икономическо и общностно развитие и международни програми“, управлявани от САЩ с AGWA.

Изключителният принос на Елиз към общността е признат чрез множество награди и отличия. Тя е носител на наградата на кмета на град Харисбърг – С. Рийд за изключителна обществена заслуга, през 2022 г. е носител на наградата „Inspirational Influencer Award“ за глобално въздействие от Международната асоциация на жените, а в началото на 2023 г. е наградена с „Women of Excellence“ от YWCA Greater Harrisburg. Освен това тя е наградена „Women in Influence Awards “ за 2023 г. от Central Penn Business Journal.

Забележителните постижения
заслужават награда!

Регистрирайте се сега, а попълнете кандидатурата си по-късно!