Боряна Димитрова

Социолог
Алфа Рисърч
Боряна Димитрова

Боряна Димитрова e социолог, доктор по философия и университетски преподавател, създател и директор на една от най-големите независими агенции за социални и маркетингови проучвания в България Алфа Рисърч. Завършила е 9-та гимназия с преподаване на Френски език „А. дьо Ламартин“ – София и Социология в СУ „Климент Охридски“. Специализирала е в Центъра за изучаване на френския политически живот /CeViPOF/, в Националния Център за научни изследвания /CNRS/ - Париж , в университета  Йейл. /Yale/.

Работи в областта на социология на политиката, изследванията на общественото мнение, оценка на политики, модели на социално поведение. Ръководител е на над 100 национални и международни изследователски проекти. Има многобройни публикации в периодичния печат, в научни списания в България и чужбина.

Член  е Европейската и Българската асоциации на изследователите на общественото мнение и маркетинга /ESOMAR и BAMOR/, на борда на Института за пазарна икономика /ИПИ/ и на Института за изследване на близкото минало.

Забележителните постижения
заслужават награда!

Регистрирайте се сега, а попълнете кандидатурата си по-късно!