Антоанета Николова

Журналист
Антоанета Николова

Антоанета Николова е експерт по комуникации и журналист със специален интерес към международните и европейските въпроси. Учила е комуникации в Йезуитския университет в Рим. Професионалната й кариера започва в Италия като журналист-кореспондент на германското държавно радио и телевизия Deutsche Welle International от Италия, САЩ и ЕС.

Нейният журналистически опит включва седмичното списание Life/The Economist, телевизионната мрежа на News Corporation, SKY Italia, италианската национална телевизия и радио, RAI и базираната в Брюксел медийна мрежа Euractiv. Тя прекара десетилетие в Брюксел за институциите на Европейския съюз, като работи и като консултант за правителствени кампании и световна комуникационна стратегия, провеждайки кампании за няколко високопоставени международни позиции.

В момента е директор на Консултативния съвет на медийната организация Balkan Free Media Initiative (BFMI). През 2018 г. работи като старши съветник в APCO Worldwide за осигуряване на успеха на българското европредседателство. Антоанета е гост-лектор в Centro Study Americano в Рим и Universita Lateranense

Забележителните постижения
заслужават награда!

Регистрирайте се сега, а попълнете кандидатурата си по-късно!