Професор по икономика, Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Теодор Седларски е професор по икономика в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Автор е на няколко книги и голям брой научни статии и студии, посветени на институционалната и поведенческата икономика, историята на икономическите теории, икономиката на социалния статус и щастието, икономическия анализ на правото.

Заемал е длъжността декан на Стопанския факултет на СУ и министър на икономиката в последния служебен кабинет. Академичен директор e на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ „Св. Климент Охридски“, афилиран с Института за стратегии и конкурентоспособност към американския университет Харвард. Ръководител е на Центъра за икономически теории и стопански политики (ЦИТСП) към СУ, както и съпредседател на Френско-германския център за приложни изследвания по икономика и управление към СУ „Св. Климент Охридски”.

Проф. Седларски е член на надзорния съвет на София Тех Парк и отскоро регионален партньор на Германо-Българската индустриална и търговска камара в гр. Бургас.

Искате да ви напомним?

Оставете ни имейл и ще ви пишем седмица преди събитието!  :)