Yettel: При нас имаш свободата да твориш, да създаваш, да променяш!

Yettel: При нас имаш свободата да твориш, да създаваш, да променяш!

Евелина Цонева e Мениджър управление на таланта в Yettel. Тя отговаря за това в компанията да влизат най-подходящите таланти в правилния момент, както и за това те да получат подходящите програми, инициативи и подкрепа за тяхното професионално и личностно развитие в соя път в компанията. С Евелина говорим за възможностите за реализация и развитие в Yettel.

Какви са предимствата да бъдеш част от екипа на Yettel?

Учиш – учиш и се развиваш, и то непрекъснато. Виждаш резултата от своята работа и това те вдъхновява да вървиш напред и да постигаш още. Ежедневието е динамично, бързо и различно. Имаш свободата да твориш, да създаваш, да променяш и всичко това с и благодарение на невероятните хора, с които работиш.

Разкажете ни повече за възможностите за развитие, които предлагате.

За развитие и старт на кариерата работим първо с нашите собствени деца с програмата, която за втора година осъществяваме за тях. „Втора смяна“ е едно преживяване за децата на служителите ни на възраст от 15 до 19 години, които имат възможност да се докоснат в рамките на 5 седмици през лятото до реалната работа в Yettel. С тях работим по истински проекти и ги включваме в ежедневието на екипите ни с малки задачи, за да усетят какво е да работиш в голяма компания, в екип - в голям екип. Какво е да работиш с клиент (вътрешен или външен), какво са телекомоуникациите като бизнес, какви са различните професии, в които те могат да изберат своя кариерент път.Нашата стажантска програма Hub by Yettel за завършващи студенти или току-що заършили млади хора пък е следващата стъпка, през която всяка година даваме шанс на поне 10 младежи да стартират кариерния си път при нас с едногодишен платен стаж. 85% от тях остават при нас за постоянна позиция след или още през първата година. Случваме тази програма за 7-ма поредна година и за нас тя е изключително успешна и се гордеем с нея.„Рамо до рамо“ пък е нашата програма, с която всяка година даваме шанс на поне 5 специални хора със специални нужди да започнат работа при нас на временен договор за две години. През това време им даваме шанс да се подготвят да останат в компанията на постоянна позиция като развият необходимите умения или да увеличим многократно шансовете им да бъдат успешни на пазара на труда след приключването на програмата.За хората със страст и умения в областта на продажбите и работа с клиенти имаме много възможности да стартират в наш магазин, където да работят с крайните ни клиенти и да преминат след това доста успешно към роля в бизнес продажбите.Маркетинг, дигитални канали и продажби е сфера, която винаги е привличала много хора, а при нас това е широко поле за специализация вътре в компанията в различните направления.

Какви кадри търсите в момента?

Най-вече такива, които имат желание да се развиват и надграждат уменията си. В компанията имаме няколко стратегически и дългосрочни проекта, по които в момента имаме много възможни пътеки за развитие. Те включват както позиции, касаещи работа с клиенти, работа със създаването на нови продукти и услуги, развитието на нашите бизнес системи и канали за продажби и технологичното им обезпечаване, така и всяко друго направление на бизнеса ни.

“Този кандидат ни спечели!” Има ли нещо, което веднага ви грабва по време на интервю?

Разбира се, опитът, експертизата, поведението и мотивацията са изключителни важни. Но за нас това непременно трябва да бъде в комбинация с онзи „блясък в очите“, който ясно показва силно желание и мотивация за работа, желание за постигане, за случване, за учене, за развитие, за промяна, за стъпка напред. За нас това е онзи „Yettel” фактор, който ни показва, че кандидатът ще се чувства добре с нас и ще иска да даде най-доброто от себе си.

Върху какво ново работите?

Във финалната фаза сме на един проект, който нарекохме Yettel Ideathon. Концепцията му е да ангажира служителите в серия от събития, през които чрез design thinking методологията и в работа в екипи да се генерират идеи за това как да въплътим идеята за баланс в живота на нашите служители. Включиха се 43-ма служители в 8 екипа, които в рамките на 4 седмици разработваха всяка от своите идеи в детайли преди да ги представят пред нашия лидерски екип за одобрение. Предстои да видим кои идеи ще бъдат одобрени за реализация.

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!