Playtech - източник на успех

Playtech - източник на успех

Желязко Иванов е Poker R&D Manager в Playtech Bulgaria. Има над 20 години опит в областта на Софтуерните разработки. В работата си съчетава задълженията с удоволствието, точно както и Покера съчетава математика, психология и шанс. Любимото му хоби е изкачването на трудни върхове – независимо дали става дума за трудни проекти или недостъпни планини.Хората, с които се среща по време на процеса за интервю в компанията, са кандидатите, стигнали до последният етап на подбор. Основната му задача е да представи максимално ясно и точно компанията, работния процес и екипната култура. Playtech е продуктова компания и търси кандидати, които желаят дългосрочно сътрудничество.

Какви са предимствата да бъдеш част от екипа на Playtech?

Playtech е компания, която е прекрасна възможност за кандидати, които искат да постигнат оптималност в съчетанието между развитие и баланса работа-личен живот. За нас развитието (във всеки един негов компонент: личностно, техническо, социално, процесно, организационно, продуктово, бизнес и т.н) е основен и водещ принцип. Ако и за потенциалния кандидат това е така, то Playtech е мястото за него.

Разкажете ни повече за възможностите за развитие, които предоставя компанията

Компанията ни е събрала много топ специалисти в различни области на софтуерния девелъпмънт. Да попаднеш в подобна среда е изключителен шанс за всеки човек – от junior programmer, QA, devops до senior tech lead, архитект или мениджър. Развитието при нас не е само възможност, а по-скоро е необходимо условие, за да си в синхрон с екипа и ценностите на компанията.

Какви кадри търсите в момента?

Търсенето ни е динамично във всеки един момент, но няколко от големите ни фокуси са върху разширяване на Web екипа ни, търсим също QA, Софтуерни специалисти, Java и др. За нас от изключителна важност също е хората, които наемаме освен да са технически на много добро ниво, да споделят и нашите ценности.

Кое е нещото, което е най-важно за вас при подбора на нови хора в екипа?

В повечето случаи сме много гъвкави към изискванията към кандидатите, като за нас потенциалът за развитие е не по-малко важен, от текущите знания.Търсим да видим амбициозни хора към личния си успех, които биха желали да работят дългосрочно в продуктова компания. Осъзнаването и разбирането на личната отговорност за успеха на екипа е още едно от високоценените качества.

Как Ковид промени процесите в компанията ви? Промениха ли се умения, които търсите в хората, които наемате?

Ковид и епидемиологичната обстановка ни наложиха спешно да минем в Remote work модел, което беше наша дългосрочна цел и преди това. Не бих казал, че има голямо влияние на епидемията върху качествата и уменията, които търсим в хората. По-скоро ни даде по-голяма гъвкавост и на нас, и на потенциалните кандидати за местоположението, от което те могат да работят.Всички чакаме с нетърпение преминаването на най-рисковите моменти от епидемията, за да може да се фокусираме върху изграждане на хибриден вариант на работа. Той съчетава ползите от социалното общуване със свободата да извършваш работните задачи в максимално подходяща за теб среда, спокойствие и концентрация.

Върху какво ново работите в момента?

В българския офис е съсредоточен целият Покер отдел на Playtech. Това дава уникална възможност за всички нас да участваме не само в разработката, но и в сътворението и изграждането на продукта ни. Ние работим в Agile среда, където R&D отделът не само изпълнява, но и участва в оформянето на бизнес решението.Един от последните примери е една инициатива, тръгнала от програмистите в техните дни за иновации, която вече придоби и бизнес измерения – клиент за Mac потребителите. Като добавка към Windows, Mobile и Web клиентите ни, нашето портфолио придоби изцяло завършеност. Не по-малко вълнуващо е в нашите Казино отдели, които участват в изработването на някои от най-популярните Slot игри в света.

Срещнете се лично с представители на Playtech на Career Show Tech 2021!

Бърза и безплатна регистрация

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!