flatexDEGIRO: Висококачествените позиции привличат висококачествени професионалисти

flatexDEGIRO: Висококачествените позиции привличат висококачествени професионалисти

Тим ван дер Варт е роден и израснал в Нидерландия, но от 8 години живее в България. Като директор Organizational Development & Culture във flatexDEGIRO той се грижи за програмите за обучение и развитие на компанията, както и за подобряването на производителността и удовлетвореността на екипа. Това са сферите, които винаги са представлявали най-голям интерес за него, тъй като те са свързани в своята основа с лично усещане за това кои сме и какво правим, което определя това как го правим, споделя той.Освен това е и управител на клона на flatexDEGIRO в София. Тази позиция е наистина вълнуваща за него, защото бързият ръст, на който се наслаждават както като компания, така и като клон, е страхотен. С гордост заявява, че Service Hub-a в България заема централна позиция в компанията. В основата на това стои високото качество, но и хъсът, с който неговия сплотен екип от най-различни националности работи, за да осигури отлично клиентско преживяване.

Какви са предимствата да бъдеш част от екипа на flatexDEGIRO?

Нашият продукт дава достъп на повече от 2 милиона души в Европа до стоковите пазари, осигурявайки им сигурна среда за инвестиции с минимални такси. Да създаваме продукт, който е от полза за толкова много хора, дава смисъл на работата ни. Вярвам в това, че висококачествените позиции привличат висококачествени професионалисти. Работата във flatexDEGIRO дава цел и смисъл, както и възможност на екипите ни да виждат как работата им оказва положително въздействие върху клиентите ни.Бих казал, че бенефитите, които работата при нас дава, са на изключително високо ниво и непрекъснато се развиват. Наскоро увеличихме платения отпуск на 30 дни. Предлагаме най-доброто допълнително здравно осигуряване, което открихме на пазара. Имаме множество програми за обучение и развитие, създадени специално, за да пасват на нуждите и амбициите на нашите служители. Всички бонуси, които работата при нас дава, винаги са подробно описани в позициите ни. Можете да ги видите тук: https://www.degirogroup.com/careers.

Разкажете ни повече за възможностите за развитие, които предлагате.

flatexDEGIRO е в изключително вълнуващ момент от своето развитие. Вече сме най-големият онлайн брокер в Европа, работещ в 18 държави. Следващата стъпка е да подсилим позицията си и да осигурим достъп на още много хора до инвестирането.Това означава, че групата ни се разраства и непрекъснато се нуждае от нови таланти на всички нива – започвайки от стартови позиции и стигайки до мениджмънта. Това са страхотни възможности за бърз ръст вътре в компанията. Виждаме тези примери постоянно. Хора, които са се присъединили към екипа ни преди 1-2 години, вече са повишавани по веднъж, а и повече пъти. За мен това е страхотно, защото показва на всеки, че обичаме да възнаграждаваме ангажираността с работата.

Какви кадри търсите в момента?

В момента имаме толкова много отворени позиции във всички сфери – IT, Customer Experience & Support, Marketing, Product & Innovation, Risk Management и други. Но искам да обърна специално внимание на отворените ни позиции в ИТ и да поканя всички дивелъпъри, с интерес в Java и C++, както и Linux инженери да се свържат с нас. ИТ екипът ни в София набира скорост и виждаме как все повече от старшите ни експерти имат сериозно влияние на локално ниво.С това, разбира се, не искам да кажа, че нямаме отворени позиции за хора, които тепърва стартират кариерата си, защото имаме. Съвсем скоро ще стартираме платен Java стаж, подходящ за хора, които тепърва се дипломират. Той ще се проведе в компанията, давайки на младите професионалисти страхотна възможност да стартират кариерата си във финтех.

“Този кандидат ни спечели!” Има ли нещо, което веднага ви грабва по време на интервю?

За да бъде успешно едно интервю за работа, трябва да изградиш връзка с човека от другата страна в този малък прозорец от време, който имаш. Това е по-лесно отколкото повечето хора си мислят. Тайната е в активното слушане. Можеш ли да разбереш защо компанията се нуждае от теб и как можеш да отговориш на това? Ако се справиш с тази част, имаш огромен шанс да станеш част от екипа на flatexDEGIRO.

Как се промениха процесите в компанията ви през последните години? Промениха ли се уменията, които търсите в хората, които наемате?

Най-важната промяна беше сливането на flatex и DEGIRO във flatexDEGIRO Group. DEGIRO започна като нидерландски стартъп и когато се присъединихме към flatex, те донесоха толкова много нови ползи за нас. Като например банков лиценз, богатство от знания и опит в сферата и най-важното – над 600 нови колеги в 8 немски града. Това прави работата толкова по-интересна, тъй като се опитваме да се срещаме често и да работим заедно, включително и на живо в Германия, Нидерлания и България.

Върху какво ново работите?

След две години на Ковид ограничения, възможността да пътуваме и да се срещаме е нещо ново за много от нас. В момента се опитваме да организираме уъркшопи, обучения, събирания и други вълнуващи вътрешни инициативи, чрез които да засилим сътрудничеството и иновациите в екипа.Всичко това ни се получава по-добре, когато имаме възможността да разговаряме на живо, когато имаш колеги в същата стая, с които можеш да обсъждаш различни теми. Вярно е, че е клише, но като повечето клишета и в това има истина. Нашата сила е в нашата общност. И в момента тя гледа напред към общите си цели – да бъдем най-добрият онлайн брокер в Европа, а и извън нея.

Срещнете се с flatexDEGIRO на живо по време на Career Show 2022!

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!