Evolution Bulgaria: Ние в Evolution вярваме, че личното и професионално развитие са взаимосвързани

Evolution Bulgaria: Ние в Evolution вярваме, че личното и професионално развитие са взаимосвързани

Срещаме ви с Мария Манолова, Мениджър Човешки Ресурси за Оперативното Студио на Еволюшън в България. С над 15 години опит в сферата на човешките ресурси, в различни по големина и индустрии международни компании, част от екипа на Еволюшън от Февруари 2024 г. Кандидатите за работа в компанията я срещат през първата седмица от своето обучение в Академията, при запознаването им с функцията на отдел Човешки ресурси в компанията.

Компанията е популярна с двата си хъба - Studio Operations и Engineering - какво в културата ги обединява и откроява Evolution като работодател? 

Точно така - Evolution има две подразделения в София в момента, Engineering и Studio Operations. Engineering първи стъпват в България и всъщност са гейминг студио, правещо изцяло игри за Red Tiger Gaming, световен лидер в slot игрите. Оперативното студио отвори врати в България през ноември 2023 година. От тук обслужваме клиентите на Evolution, които оперират чрез нас своите онлайн казина. Въпреки различния фокус на двата ни офиса, ние сме обединени от общата глобална култура на Evolution – излизаме извън стандартните граници и правим това, което не е правено преди. Споделяме култура на откритост, уважение, креативност, надеждност и грижа към другите, независимо дали са нашите клиенти, партньори или служители.   

Разкажете ни повече за типа професионалисти, към които има интерес компанията. 

В Evolution Engineering в момента имаме около 230 служителя, като през изминалата година постигнахме впечатляващ растеж с приблизително 30%.

С толкова се вдигна и количеството произведена продукция - хитови и разпознаваеми заглавия на световно ниво. Предвид голямото разширение в момента, търсенето ни е насочено към  хора със силен интерес в индустрията, за които това е страст. Специалисти по слот игри, програмисти с графични и gameplay опит, талантливи артисти никога не са ни в повече.

 

В Студиото търсим млади и динамични хора, готови да започнат своята кариера в преуспяваща международна компания, с малко или без необходимост от предходен опит. Входящите позиции в студиото ни са Game Presenters или водещи на онлайн игри, и асистиращата функция Shufflers, хората, които подготвят картите за игра. Тези роли дават последващи възможности за кариерно развитие в различните екипи на компанията, като статистически повече от 20% от мениджърския екип на компанията е стартирал кариерата си именно от тук.

В Студиото имаме високи цели за растеж. Към настоящия момент вече сме над 150 служителя, като плановете ни за растеж са с над 300% през следващата година.

Пазарът на трудът среща предизвикателства с адаптиране на процесите по подбор спрямо поколението Z - това отрази ли се на вас в търсенето на таланти?

В Evolution се гордеем с процеса си за масов подбор. Както нашата аудитория от кандидати, типичните представители на поколението Z, така и нашият процес е динамичен, модерен и извън границите на правеното преди нас. Залагаме както на традиционните канали за набиране на кандидати, така и по-нестандартните  социални мрежи, дигитално пространство, събития.

Какво ви “грабва” при интервю с потенциални нови служители? 

Желанието за развитие, любопитството и смелостта да бъдеш част от нещо с огромен потенциал. Хората, които търсим, не е необходимо да имат предходен опит, затова за нас е по-важно те да са позитивни и динамични, да имат желание да се учат и да се забавляват в процеса.

Стратегията за развитие и обучения на талантите в Evolution е една от основните инвестиции, които могат да видят колегите ви - как се превърна това в един от приоритетите за екипа ви? 

Стратегията за развитие и обучение на талантите в Evolution се превърна в един от ключовите приоритети за нашия екип по няколко причини:

Непрекъснато нарастващи изисквания на индустрията: В среда, която се развива толкова бързо, като игралната индустрия, е изключително важно екипите да са в крак с новите технологии, тенденции и изисквания. Това наложи нуждата от постоянни обучения и развитие на уменията.

Задържане на таланти: Висококвалифицираните служители са едни от най-ценните ресурси на компанията. Инвестицията в тяхното обучение и професионален растеж не само ги мотивира, но и увеличава лоялността и ангажираността им към Evolution.

Иновации и конкуренция: Наличието на добре обучени и развити кадри ни позволява да останем конкурентоспособни на глобално ниво. Те са в основата на иновациите, които ни отличават на пазара.

Корпоративна култура на развитие: Ние в Evolution вярваме, че личното и професионално развитие са взаимосвързани. Изграждайки култура на непрекъснато обучение, ние създаваме среда, в която служителите могат да се развиват, което също така води до успехи за компанията.

В крайна сметка, когато колегите видят, че компанията инвестира в тяхното развитие, те са по-мотивирани и ангажирани с мисията на Evolution, което също така допринася за повишаване на производителността и иновациите.

Разкажете ни за нещо ново, върху което работите - проект, инициатива, работен процес или друго.

В основата на ценностите ни е винаги да търсим как да се подобряваме във всяко едно отношение. В този смисъл, винаги прилагаме иновации и нови подходи във всеки етап от процесите ни, включително нови начини и канали за привличане на таланти, нови системи за подбор, както и иновативни вътрешни събития и инициативи за задържане на служителите ни. 

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!