Амадеус: Ясната кариерна структура е едно от предимствата ни

Амадеус: Ясната кариерна структура е едно от предимствата ни

Гергана Миланова ръководи екипа по подбор в Амадеус София. Нейната роля в компанията ѝ позволява да се „срещне“ с кандидатите още при получаването на тяхното CV, а впоследствие да се запознае и лично с тях по време на интервюто. С част от тях още води разговори още самото начало относно техните бъдещи планове за развитие, за да открият пресечните им точки с това, което компанията търси и предлага. По този начин се стреми да намери най-добрата кариерна възможност за тях в рамките на Амадеус!

Какви са предимствата да бъдеш част от екипа на Амадеус?

Амадеус е страхотно място за работа, където, работейки с най-новите технологии, всеки от нас има възможност да стане част от развитието на една от най-големите и динамични индустрии, туристическата! Международната среда и екипите, разположени в различни държави, ни дават възможност да опознаваме различни култури, като в същото време имаме достъп до добрите практики от целия свят!Компанията е силно ориентирана към средата, в която работят служителите. Влагат се значителни ресурси и усилия за нейното непрекъснато подобряване – с поддържане на богати пакети с допълнителни придобивки – 25+ дни годишен платен отпуск, който достига до 30 дни (по 1 допълнителен ден се добавя за всяка следваща година в компанията), ваучери за храна в размер на 150 лв, допълнителна здравна застраховка с включено зъболечение и др.Осигуряваме все повече възможности за учене и надграждане - сертификационни курсове, вътрешнофирмени обучения, достъп до платформи за обучение, както и ясна пътека за кариерно развитие. Не на последно място, ние се съобразяваме с международната обстановка и вървим в крак с последните тенденции на пазара, като предлагаме хибриден модел на работа, възможност за работа от вкъщи, гъвкаво начало и край на работния ден, както и удобни и модерни офис пространства за колегите, които предпочитат личния контакт.

Разкажете ни повече за възможностите за развитие, които предлагате.

Едно от най-големите предимства на работата в Амадеус е ясната кариерна структура и многообразието от възможности за развитие в компанията. В зависимост от целите, които служителят има за своето кариерно развитие, той може да избере измежду различни възможности за развитие – да се насочи към технически мениджмънт, към това да бъде ментор или да управлява екипи от хора, както и микс между двете; а може да се насочи и изцяло в посока техническа роля – например, архитект. Всяка от тези възможности е съобразена и планирана в специален план за лично развитие, който е част от процесите ни по оценяване на служителите, като компанията осигурява придобиването на необходимите за „следващата стъпка“ знания и умения.

Какви кадри търсите в момента?

За нас е важно да привлечем не само опитни специалисти, но и млади хора с желание за учене и потенциал, който може да бъде развит. Най-сериозен фокус имаме върху наемането на програмисти с различни програмни езици – Angular, Go, C++, Java, Python, PHP, и други. В компанията активно се развиват и екипи, насочени към DevOps, Cloud Engineering, Mobile Development, QA, Project & Product Management. Динамичната и предизвикателна среда на пазара на труда ни стимулира да намираме нови начини да откриваме и разпознаваме „таланта“, както и да инвестираме в неговото развиване след като стане част от екипа ни.

“Този кандидат ни спечели!” Има ли нещо, което веднага ви грабва по време на интервю?

Позитивното отношение и готовността на един кандидат да ни запознае по най-добрия начин с опита и уменията си винаги ни печелят! Високо оценяваме и предварителната подготовка – не само в техническа посока (работещи микрофон и камера), но и познаването на Амадеус като компания и нейното портфолио – това показва отношение към процеса и желание да намерим най-добрата възможност за партньорство. Казвам „партньорство“ съвсем неслучайно – ние гледаме на нашите колеги като на партньори, с които заедно работим по това да предложим най-добрите решения на клиентите ни, но и да израстваме заедно в рамките на компанията, допринасяйки за нейния растеж и развитие.

Как се промениха процесите в компанията ви през последните години? Промениха ли се уменията, които търсите в хората, които наемате?

Пандемията изправи всички нас пред непознати предизвикателства, но ние в Амадеус погледнахме на тях като на отворена врата за това да предложим повече. Процесът по подбор е изцяло онлайн, като се стремим той да бъде максимално ефективен и ясен за кандидатите. Стараем се максимално да съкратим целия процес - често взимаме решение след една, максимум две срещи, всяка от които се провежда в рамките на около 1 час.Уменията, които търсим, се разделят на технически и личностни, като за нас е важно да открием ключовите такива и в двете посоки. Уменията за работа в екип, особено в онлайн среда, и готовността да подкрепяш колегите остават водещи за нас.

Върху какво ново работите?

Портфолиото ни от решения за нашите клиенти в туристическата индустрия се разширява непрекъснато, като работим активно и по подобрение на вече създадените такива. Амадеус предлага разнообразни бизнес решения за подобряване на пътуванията, които през последната година са със силен акцент върху продукти и услуги, помагащи за повишаване безопасността и сигурността на пътуващите.В допълнение, бързо разрастващият се екип в София работи върху нови продукти за туристите, като цели да направи резервациите на ваканции и пътувания възможно най-лесни и удобни (например, подпомагайки процеса на търсене и резервиране чрез изкуствен интелект).Наред с това през последната година тече и мащабна облачна миграция на всичките ни решения в партньорство с Microsoft, което допълнително създава интересни предизвикателства в работата на колегите 😊

Срещнете се с Амадеус още на Career Show Tech 2022!

Бърза и безплатна регистрация

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!