3 причини да отидеш на кариерно събитие

3 причини да отидеш на кариерно събитие

Да търсиш нова работа може да бъде наистина кофти процес. Пращаш CV-та и рядко получаваш обратна връзка, все едно си комуникираш с черна дупка. От време на време ходиш по интервюта от по 1, 2, 3… не дай, Боже, повече кръга и все не срещаш “твоите” хора. То си е малко като в любовта - иска си време, взаимност и отдаденост.Нашият hack? Кариерни събития! Няма по-лесен и удобен вариант да стигнеш директно до компаниите и дори да минеш първото си интервю! Защо? Ето три причини:

#1: Директни лични интервюта

Фирмите се включват в такива събития, защото търсят кандидати за своите вакантни позиции. И БУУМ, познай? Tи търсиш работа, отговаряща на твоите мечти и желания за развитие! Още по-хубавото е, че на събития като Speed Interviews получаваш възможността за директно лично интервю, в което времето на представителя на компанията е отделено само за теб. Друга много хубава опция са кариерните форуми, където можеш да се срещнеш с представители на още повече компании. Организираме и такъв - през септември в Арена Армеец. ;) Провери на www.careershow.bg .

#2: Увеличаване на шансовете за второ интервю

Едва ли има работодател, който ще те одобри за работата още на събитието, но шансът да уговорите втора среща е много голям. Ценното на кариерните събития е, че можеш да направиш първо впечатление лице-в-лице, за разлика от кандидатстването онлайн, когато работодателят може лесно да пропусне или дори да не получи CV-то ти.

#3: Нетуъркинг с други кандидати

Едно от най-хубавите неща на събитията като цяло е това, че можеш да се запознаеш с много нови и интересни хора. Това не само ще разшири кръга ти от познанства, но и ще научиш нови неща и гледни точки. По време на кариерните събития винаги има възможност да се запознаеш с нови хора, дошли там със същата цел като теб - да се срещнат с работодатели. Време за полезен нетуъркинг! Притесняваш се и не знаеш как да започнеш разговор с някого? Виж нашите съвети в блога ни.И понеже човек "докато не види, не вярва", официално те каним на събитията ни, за да тестваш лично съветите! Те са напълно безплатни за кандидати, а регистрацията отнема минута. Само си избери от тук.

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!