21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 2)

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 2)

Понеже предполагаме, че само 7 причини не стигат, а ние имаме много, много, дойде време за втората порция съвети. Сега ще обърнем внимание и на по-малките кариерни събития, каквито са нашите Speed Interviews, например. Тук проблемът е същият - пак това “Дали ще успея” и винаги изниква нещо по-важно. Е, споко, както ти казахме - и при нас се получават такива неща, макар че когато самият ти си организатор на събитието, няма как да го пропуснеш… Просто защото знаеш колко ще е яко! Надяваме се разбираш какво ни е. ;)И така, както се казва, продължаваме напред.

#8: Лични интервюта за работа, специално за теб

Както подсказва името, събитията Speed Interviews се фокусират върху бързите интервюта за работа - имаш по 3 минути с всяка фирма. Те винаги са профилирани - или по езици, или по сфера на работа, което ти осигурява възможността да избираш и да се запишеш само за това, което ти пасва. От друга страна, знаеш, че фирмите ще търсят хора точно в този профил, което доста улеснява и теб, и тях.

#9: Среща с представители на фирмите в неформална обстановка

Територията на среща е “неутрална”, а времето ви - ограничено. Нямате време за излишни формалности, затова е по-добре да се фокусирате върху съществените неща. Както те насочихме в предишна статия в блога ни, добре е предварително да упражняваш представянето си. Е, как ще започнеш представянето си? :)

#10: Сдобиваш се с лични контакти на HR-и

Предвид личното ти време с всеки представител на фирма, имаш възможността да събереш визитките на всеки, който те е заинтригувал, а след това да се свържеш допълнително с него и, ако е възможно, да уговорите среща за второ интервю, например.

#11: По-голям шанс за второ интервю

Твоите лични 3 минути ти дават още една уникална възможност (да, прозвуча като начало на личен хороскоп, но сме напълно сериозни :D )! Да уговорите среща за второ интервю. Ясно е, че на такова събитие нямате време да “си стиснете ръцете”, но е перфектната стъпка към това. Бъди професионалист - подготви се, представи се добре и обмени контакт, бъди уверен в себе си! След това нещата ще си дойдат на мястото.

#12: Бързо сравняваш възможностите

Ще обобщим, събитията Speed Interviews протичат така: всеки сяда пред една компания и ние засичаме 3 минути за интервю, след което ще чуеш звънец - това е моментът да се преместиш едно столче на дясно - пред следващия работодател. И така, докато не се срещнеш с всички. Какъв по-удобен начин да сравниш възможностите в няколко компании една след друга от този?

#13: Спестяваш време

Speed Interviews са събития за заети хора, затова времето, което ще ти отнемат, е най-много час и половина. Можеш да дойдеш дори в обедната почивка, без да се притесняваш, че ще си създадеш проблеми.

#14: Научаваш повече за компаниите

Какво търсят, какво предлагат, на какви ценности залагат и какво за тях е важно - все неща, които са изключително важни за теб като професионалист. Така лесно ще се ориентираш къде би искал да бъдеш и пред кого е най-важно представянето ти.Липсват ти първите 7 причини? Виж ги тук. И понеже до Speed Interviews остава съвсем малко (те са на 16-19 април), те съветваме бързо, бързо да разгледаш събитията, които планираме, и да се регистрираш тук. Регистрацията отнема минутка - толкова малко усилие за толкова добра възможност, струва си! :)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!