Career Show 2023 👉 Водещото кариерно експо за квалифицирани кадри.

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 2)

21 причини защо кариерните събития не са загуба на време (ЧАСТ 2)

Понеже предполагаме, че само 7 причини не стигат, а ние имаме много, много, дойде време за втората порция съвети. Сега ще обърнем внимание и на по-малките кариерни събития, каквито са нашите Speed Interviews, например. Тук проблемът е същият - пак това “Дали ще успея” и винаги изниква нещо по-важно. Е, споко, както ти казахме - и при нас се получават такива неща, макар че когато самият ти си организатор на събитието, няма как да го пропуснеш… Просто защото знаеш колко ще е яко! Надяваме се разбираш какво ни е. ;)И така, както се казва, продължаваме напред.

#8: Лични интервюта за работа, специално за теб

Както подсказва името, събитията Speed Interviews се фокусират върху бързите интервюта за работа - имаш по 3 минути с всяка фирма. Те винаги са профилирани - или по езици, или по сфера на работа, което ти осигурява възможността да избираш и да се запишеш само за това, което ти пасва. От друга страна, знаеш, че фирмите ще търсят хора точно в този профил, което доста улеснява и теб, и тях.

#9: Среща с представители на фирмите в неформална обстановка

Територията на среща е “неутрална”, а времето ви - ограничено. Нямате време за излишни формалности, затова е по-добре да се фокусирате върху съществените неща. Както те насочихме в предишна статия в блога ни, добре е предварително да упражняваш представянето си. Е, как ще започнеш представянето си? :)

#10: Сдобиваш се с лични контакти на HR-и

Предвид личното ти време с всеки представител на фирма, имаш възможността да събереш визитките на всеки, който те е заинтригувал, а след това да се свържеш допълнително с него и, ако е възможно, да уговорите среща за второ интервю, например.

#11: По-голям шанс за второ интервю

Твоите лични 3 минути ти дават още една уникална възможност (да, прозвуча като начало на личен хороскоп, но сме напълно сериозни :D )! Да уговорите среща за второ интервю. Ясно е, че на такова събитие нямате време да “си стиснете ръцете”, но е перфектната стъпка към това. Бъди професионалист - подготви се, представи се добре и обмени контакт, бъди уверен в себе си! След това нещата ще си дойдат на мястото.

#12: Бързо сравняваш възможностите

Ще обобщим, събитията Speed Interviews протичат така: всеки сяда пред една компания и ние засичаме 3 минути за интервю, след което ще чуеш звънец - това е моментът да се преместиш едно столче на дясно - пред следващия работодател. И така, докато не се срещнеш с всички. Какъв по-удобен начин да сравниш възможностите в няколко компании една след друга от този?

#13: Спестяваш време

Speed Interviews са събития за заети хора, затова времето, което ще ти отнемат, е най-много час и половина. Можеш да дойдеш дори в обедната почивка, без да се притесняваш, че ще си създадеш проблеми.

#14: Научаваш повече за компаниите

Какво търсят, какво предлагат, на какви ценности залагат и какво за тях е важно - все неща, които са изключително важни за теб като професионалист. Така лесно ще се ориентираш къде би искал да бъдеш и пред кого е най-важно представянето ти.Липсват ти първите 7 причини? Виж ги тук. И понеже до Speed Interviews остава съвсем малко (те са на 16-19 април), те съветваме бързо, бързо да разгледаш събитията, които планираме, и да се регистрираш тук. Регистрацията отнема минутка - толкова малко усилие за толкова добра възможност, струва си! :)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!