11 съвета за нетуъркинг на кариерно събитие (ЧАСТ 2)

11 съвета за нетуъркинг на кариерно събитие (ЧАСТ 2)

Ето, че дойде време и за втора порция на съветите ни за нетуъркинг на кариерно събитие.

#7: Дори да си там с приятели, не е нужно да сте “залепени”

Да, знаем, че те са твоят “комфортен остров”, но помисли защо си там - за собственото си развитие, или общото ви? Опитайте да се “разпръснете” - така ще има повече какво да си разказвате след това.

#8: Напиши си домашното

Преди събитието проучи програмата и информацията, споделяна за него. Хаштаговете винаги помагат. Hint: #careershow и #jointheshow със сигурност ще са ти от полза за нашите! ;) Проучи какво са споделяли различни хора преди събитието и дори можеш да се свържеш с някой от тях, ако ще ти е от полза. Нашите събития, например, често имат социален онлайн канал, в който всеки може да пише и целта е хората да се запознават помежду си.

#9: Останалите не са ти конкуренция

Да, със сигурност трябва да изпъкнеш, да се представиш добре, за да постигнеш целите, с които си дошъл. Но махни от главата си мисълта, че останалите са ти конкуренция и трябва да ги “надвиеш”. Това само ще те ангажира, разсейва и може би напряга допълнително. Е, освен, ако точно конкуренцията не те мотивира - тогава давай, човече!

#10: Да получиш отказ…

Дръж се! Нищо страшно не се е случило. Всеки ден хората по цял свят получават хиляди откази - това не е нито ненормално, нито края на света. Просто се дръж на ниво и продължи напред. Такива неща не трябва да те спират, нали?

#11: Практика му е майката!

Колкото повече правиш нещо, толкова по-лесно ще ти става с времето. Помниш ли, когато не можеше да работиш с тъчскрийн телефон, а днес по цял ден го “мажеш”? Всичко се учи с практика и с достатъчно практика дори ще го чувстваш нормално. Така и с нетуъркинга - с времето страхът ще бъде изместен от чувство на комфорт. И ако се съмняваш, помни, че никога не изглеждаш толкова странно, колкото си мислиш. :)Още не си прочел първите 6 съвета? Какво чакаш - клик. E, ако вече си, значи си напълно готов за едно пълноценно кариерно събитие! Идваш ли? :)

Регистрирайте се за 1 минута

Една регистрация ви дава достъп до всички наши кариерни събития. Безплатно е, забавно е и може да промени живота ви!